عوارض ایمپلنت

5/5 - (2 امتیاز)

آیا عوارض ایمپلنت شایع است ؟ پاسخ خیر است . اگر شما جراح متخصص و متبحر انتخاب کنید عوارضی در پیش نخواهید داشت . در ادامه به عوارض احتمالی ایمپلنت می پردازیم .

مشابه تمام جراحی ها در عمل کاشت دندان یا ایمپلنت نیز احتمال خطرات و عوارض بالقوه وجود دارد. بررسی های دقیق کلینیکی و اخذ تاریخچه ی دقیق وضعیت سلامتی و داروهای مصرفی بیمار و آنالیز دقیق تصاویر رادیو گرافی و کست های تشخیصی و مهارت جراح در انجام پروسیجر مجموعه عواملی هستند که احتمال وقوع عوارض پس از جراحی را در بیماران کاهش می دهند.

عوارض ایمپلنت شامل مشکلات مکانیکی در ساختار پروتزی و کامپلیکیشنهای بیولوژیک است. عوارض مکانیکی شامل شل شدن یا شکستن پیچ اباتمنت یا شکستن چینی روکش و یا باز شدن کانتکتها است.

این روزها داشتن ایمپلنت دندان به یکی از روش های محبوب جهت  جایگزین کردن دندان از دست رفته تبدیل شده است. اما ممکن است گوشه ذهنتان بپرسید عوارض ایمپلنت دندان چیست؟

ایمپلنت دندان جایگزینی مناسب برای دندان یا دندان هایی است که از بین رفته، کشیده شده یا هرگز رشد نکرده است. این روش با تمام ویژگی های مثبت ممکن است عوارضی هم داشته باشد که در ادامه به آن پرداخته ایم.

بیشتر بدانید: ایمپلنت دندان یک روزه

عوارض ایمپلنت دندان شامل چه مواردی می شود؟

میزان موفقیت ایمپلنت های دندانی 98 درصد است که 97 درصد از این ایمپلنت های موفق برای مدت طولانی دوام می آورند.

اما در موارد نادر، ممکن است عوارض ایمپلنت دندان رخ دهد که در شکست درمان ایمپلنت دندانی را رقم خواهد زد. این عوارض را در ادامه به شما معرفی کرده ایم تا در صورت احساس آن ها از دندانپزشک خود مشورت بگیرید.

عوارض ایمپلنت دندان شامل چه مواردی می شود؟

عارضه ای به نام لق شدگی

احتمالاً شایع ترین مورد از عوارض ایمپلنت دندان، لق شدن ایمپلنت است. دلایل متفاوتی برای لق شدن ایمپلنت وجود دارد؛ در برخی موارد، استخوان فک به اندازه کافی برای نگه داشتن ایمپلنت قوی نیست.

عوامل دیگری مانند سیگار کشیدن، بیماری لثه و بهداشت نامناسب دهان و دندان می توانند باعث لق شدن ایمپلنت شوند. اگر ایمپلنت شما لق شده است، فوراً با دندانپزشک تماس بگیرید.

عوارض بیولوژیک شامل عفونتهای اطراف ایمپلنت و ایجاد بیماریهای لثه در اطراف ان به صورت تشکیل پاکت پریودونتال یا تحلیل لثه و یا شکست کلی ایمپلنت و خارج شدن ان از استخوان فک می باشد.

عوارض ایمپلنت

خوشبختانه نسبت موفقیت ایمپلنت در صورتی که دربررسی های قبل از درمان توسط پزشک به خوبی صورت گرفته باشد بسیار بالاست و ریسک بروز عوارض و مشکلاتی نظیر عفونت خونریزی وارد شدن آسیب به عروق و اعصاب دندان های اطراف بسیار جزیی است.

بیشتر بدانید: 10 دلیل لق شدن ایمپلنت دندان

مشکلات خونریزی می تواند ناشی از تکنیک های نادرست جراحی و بخیه و یا مصرف داروهای ضد انعقاد خون توسط بیمار یا مشکلات سیستمیک وی باشد.

بروز عفونت معمولا ناشی از عدم رعایت اصول استریلیزاسیون حین جراحی یا تکنیک غلط جراحی است اما می تواند ناشی از بیاریهای سیستمیک کنترل نشده نظیر دیابت شدید مصرف داروهای تضعیف کننده سیستم ایمنی و عدم توجه بیمار به دستورات بهداشتی بعد از جراحی نظیر سیگار کشیدن یا عدم استفاده از انتی بیوتیکها ایجاد شود.

مشکلات خونریزی می تواند ناشی از تکنیک های نادرست جراحی و بخیه و یا مصرف داروهای ضد انعقاد خون توسط بیمار یا مشکلات سیستمیک وی باشد.

اسیب به اعصاب و عروق و دندانهای مجاور ناشی از عدم توجه جراح به تصاویر رادیوگرافی پیش از اغاز جراحی است و می بایست به محض تشخیص نسبت به تصحیحج مشکل اقدام شود.

 

احتمال عفونت

عفونت یکی دیگر از عوارض ایمپلنت دندان است، به این نحو که محل کاشت ممکن است ملتهب و عفونی شده و باعث درد و حتی تب شود.

عفونت ها مدت کوتاهی پس از انجام ایمپلنت ایجاد می شوند. در این باره حتماً دستورالعمل‌های دندانپزشک خود را در مورد تمیز نگه داشتن ناحیه پس از عمل دنبال کنید و در صورت مشاهده علائم عفونت فوراً به پزشک مراجعه کنید.

خون ریزی مزمن

در برخی موارد، ایمپلنت منجر به خونریزی مزمن می شود. هنگامی که خونریزی متوقف نمی شود، می تواند باعث انواع مشکلات از ناراحتی معده تا کم خونی شود.

در بیشتر موارد این مورد از عوارض ایمپلنت دندان را می توان با مداخله جراح دهان و دندان در حالی که ایمپلنت را در جای خود نگه داشته شده، متوقف کرد.

حرکت میکرو

گاهی اوقات ایمپلنت ها می توانند کمی جابجا شوند که در اصطلاح به آن حرکت میکرو (Micro-movement) می گویند.   جابه جایی از جمله عوارض ایمپلنت دندان است که هرچند به شدت لق شدگی جدی نیست اما می تواند یک علامت هشدار اولیه از لق شدگی باشد. اگر به این نوع مشکل مشکوک هستید با دندان پزشک خود تماس بگیرید.

علائم هشدار دهنده حرکت میکرو شامل احساس سفتی در دندان های اطراف ایمپلنت یا تغییرهای ظاهری در ایمپلنت است که وقتی در آینه نگاه می کنید، مشخص است.

عوارض ایمپلنت دندان؛ حرکت میکرو

واکنش آلرژیک

اکثر ایمپلنت ها از آلیاژ تیتانیوم ساخته شده اند؛ واکنش آلرژیک از جمله نادر عوارض ایمپلنت دندان است با این حالبرخی از بیماران ممکن است حساسیت ناشناخته ای به تیتانیوم یا فلز دیگری داشته باشند.

علائم واکنش آلرژیک شامل تغییر طعم، گزگز، التهاب یا تورم در ناحیه ایمپلنت است. اگر به آلیاژ تیتانیوم آلرژی دارید، می توانید از مواد جایگزین استفاده کنید. ایمپلنت شما به سادگی قابلیت تعویض دارد.

عوارض ایمپلنت

آسیب عصبی

در برخی موارد ایمپلنت خیلی نزدیک به عصب است که این مورد باعث آسیب می شود. علائم عوارض ایمپلنت دندان ناشی از آسیب عصبی شامل بی حسی یا سوزن سوزن شدن در زبان، لثه، لب ها و صورت است.

برداشتن ایمپلنت ممکن است مشکل را برطرف کند، هرچند این احتمال وجود دارد که آسیب عصبی دائمی شود. جراح دهان شما باید تمام خطرات احتمالی این عمل از جمله خطر آسیب عصبی را از قبل با شما در میان بگذارد.

بیرون زدگی در حفره سینوسی

در موارد نادر از عوارض ایمپلنت دندان در فک بالا، این احتمال وجود دارد که ایمپلنت به داخل حفره سینوسی وارد شود. این امر می تواند باعث درد و سایر عوارض در سینوس ها و همچنین افزایش احتمال شکست ایمپلنت شود.

علائم هشدار دهنده عوارض ایمپلنت دندان

فرقی نمی کند که عوارض ایمپلنت دندان شما در مراحل اولیه یا متاخر باشد؛ در هر صورت ممکن است متوجه یکی از علائم هشدار دهنده زیر شوید:

  • مشکل در جویدن
  • التهاب لثه
  • فرورفتگی لثه
  • افزایش ورم
  • لق شدن ایمپلنت یا دندان جایگزین شده
  • درد یا ناراحتی شدید

در پایان این نکته را مجددا تاکید می کنیم که در صورت مشاهده هر یک از عوارض ایمپلنت دندان که در بالا مورد اشاره قرار گرفت حتما به دندانپزشک مراجعه کنید.

انتخاب یک جراح متخصص و با تجربه می تواند به جلوگیری از بروز این مشکلات کمک فراوانی نماید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا