ایمپلنت دندان برای بیماران با پوکی استخوان یکی از سختترین حالت های کاشت دندان است که برای شرایط این چنینی لازم است تا درمان خود را نزد بهترین متخصص ایمپلنت انجام دهید.
معمولا جراحان دندان به شما توصیه می کنند برای جلوگیری از بین رفتن بافت استخوانی بعد از دست دادن یک دندان سریعا برای کاشت ایمپلنت اقدام کنید.
تحلیل رفتن بافت استخوانی ممکن است که شرایط جراحی ایمپلنت را پیچیده و سخت سازد. بسته به میزان شدت آن ممکن است که به پیوند استخوان نیاز باشد. حال سوال مطرح شده این است که اگر شما دچار ضعف بافت استخوانی باشید تکلیف چیست؟ این مقاله را تا انتها بخوانید تا با راهکارهای کاشت ایمپلنت دندان برای بیماران با پوکی استخوان آشنا شوید.
بیشتر بدانید: کاشت ایمپلنت دندان برای بیماران قلبی
علت تحلیل رفتن بافت استخوانی فک
وقتی که شما یک دندان را در اثر بیماری لثه، ایجاد حفره ها، آسیب و ضربه یا به هر دلیل دیگر از دست می دهید، استخوان در ناحیه ای که دندان را از دست داده اید، شروع به فرسایش و نشست می کند. این از دست دادن بافت استخوانی می تواند برای جراحی ایمپلنت مشکل ساز شود و از آنجا که بافت استخوانی کافی برای انجام ایمپلنت وجود ندارد به درمان های تکمیلی چون پیوند استخوان نیاز می شود.
راهکارهای ایمپلنت دندان برای بیماران با پوکی استخوان
اما در این زمینه مهمترین سوالی که احتمالا برای شما پیش می آید آن است که راهکار این اتفاق چیست؟ همانطور که قبلاً گفته شد پیوند استخوان از مواردی است که قبل از کاشت ایمپلنت به خاطر از بین رفتن بافت استخوانی به بیماران پیشنهاد می شود. به صورت ساده تر پیوند استخوان در واقع اضافه کردن یک بافت استخوانی به استخوان فک شما است که زمینه را برای انجام ایمپلنت موفقیت آمیز فراهم میکند.
تحلیل استخوان فک به دلیل تضعیف بستر کاشت، شرایط را برای ایمپلنت دندان غیر ممکن کرده و در این حالت نیاز است تا با پیوند استخوان این بستر تقویت شود.
ایمپلنت دندان برای بیماران با پوکی استخوان: استفاده از استخوان های بدن
بهترین و در دسترس ترین منبع برای ایمپلنت دندان استفاده از بافت استخوانی بدن خود شخص است. برای این منظور از بافت زنده بدن خودتان که سالم است استفاده می شود. این سلول ها قادر هستند که به سلول های تشکیل دهنده بافت استخوانی تبدیل شوند که باعث بازیابی و درمان آن منطقه خواهد شد. برای این عمل معمولاً از استخوان های گونه یا قسمت های عقبی فک استفاده می شود.
ایمپلنت دندان برای بیماران با پوکی استخوان: استفاده از منابع استخوانی دیگر
در این روش از منابع استخوانی دیگری بغیر از بدن فرد استفاده می شود و زمانی کاربرد دارد که شما بافت استخوانی به مقدار لازم برای این کار را نداشته باشید. در این روش ابتدا مواد معدنی را از بافت استخوانی جداسازی کرده و با روش خشک کردن انجمادی آن را نگهداری می کنند. این کار باعث می شود تا خاصیت ساخت سلول های استخوانی در نمونه محفوظ مانده و همچنین از انتقال بیماری جلوگیری شود.
پیوند استخوان از منابع دیگر مانند روش اول، بافت استخوان را برای ایجاد سلول های استخوانی جدید تحریک می کند و باعث درمان زخم و جراحات می شود.
برای پیوند استخوان در بیمارانی که به پوکی استخوان دچار هستند، بهترین منبع استفاده از بافت استخوانی بدن خود فرد است.
ایمپلنت دندان برای بیماران با پوکی استخوان: استفاده از استخوان مصنوعی
پیشرفت در تکنولوژی باعث شده است که شیوههای پیوند استخوان برای افرادی که کاندیدای کاشت ایمپلنت دندان هستند تغییر کند. وجود تعدادی از مواد مصنوعی باعث شده است که بیماران بتوانند با استفاده از آنها اقدام به دریافت ایمپلنت کنند.
استفاده از مواد مصنوعی در واقع همان زمینه را برای کاشت ایمپلنت در روش های قبلی ایجاد می کند.
گاهی اوقات استفاده از استخوان مصنوعی برای انجام ایمپلنت در مقایسه با دیگر انواع پیوند استخوان مناسب نیست.
به این دلیل که بافت استخوان مصنوعی عاری از ژن های تحریک کننده برای ایجاد استخوان در ناحیه مورد نیاز به صورت طبیعی است. در مقایسه با دیگر روش ها که به آنها اشاره شد استخوان مصنوعی دارای بافت ضعیف تری نسبت به بافت استخوانی طبیعی است. اما شایان ذکر است که در استفاده از بافت استخوانی مصنوعی امکان انتقال بیماری نسبت به بافت استخوان طبیعی کمتر است.
بیشتر بدانید: دلایل لق شدن ایمپلنت دندان
نتیجه گیری
همانطور که گفته شد انجام ایمپلنت دندان برای بیمارانی که از پوکی استخوان رنج می برند جز سخت ترین درمان های کاشت ایمپلنت است. زیرا نبود بافت استخوانی محکم و متراکم به معنای جوش نخوردن ایمپلنت با استخوان فک است.
در این شرایط بهترین راهکار عمل پیوند استخوان است که برای آن از منابع استخوانی متعددی کمک گرفته می شود.
بهترین منبع، استخوان های سالم بدن خود فرد است اما در صورتیکه شخص استخوان سالم و کافی نداشته باشد از منابع دیگر یا استخوان مصنوعی استفاده می شود.
استخوان مصنوعی اگرچه استحکام استخوان طبیعی را ندارد اما خطر انتقال بیماری را نخواهد داشت.
دکتر علی صفار یکی از متخصصین مجرب در زمینه کاشت ایمپلنت و خدمات تخصصی درمانی و زیبایی دهان و دندان است. شما می توانید برای تعیین وقت مشاوره و یا اطلاع از قیمت ها با شماره های درج شده در سایت تماس حاصل فرمایید.