کاشت ایمپلنت برای بیماران دیابتی

5/5 - (1 امتیاز)

کاشت ایمپلنت برای بیماران دیابتی طبق نظر سازمان غذا و دارو در صورتی که سطح قند خون آنها کنترل شده باشد هیچ منعی ندارد و معمولا درصد موفقیت این روش برای آنها با افراد معمولی برابر است.

اما نگرانی زمانی بوجود می آید که قند خون از حد معمول بالاتر برود. این افراد حتی اگر در شرایط ایمن برای کاشت اقدام کنند اما در دوره نقاهت نیز بایستی با مراقبت های لازم نسبت به تثبیت وضعیت قند خود تلاش کنند. اما چرا ایمپلنت دندان برای افراد دیابتی نگران کننده است؟ برای این افراد چه مراقبت هایی تجویز می شود؟ آیا نوع روش کاشت در این افراد متفاوت است؟ این ها سوالاتی هستند که قرار است در این مقاله به آنها پاسخ دهیم.

 

علت حساسیت کاشت ایمپلنت برای بیماران دیابتی

کاشت ایمپلنت برای بیماران دیابتی

بیماری دیابت در واقع نوعی بیماری متابولیکی است که بدن قادر به تنظیم سطح قند خون نیست. انسولین هورمونی است که قند خون را شکسته و انرژی بدن را تامین می نماید. در بیماری دیابت انسولین تولید نمی شود و یا بدن نمی تواند به آن پاسخ دهد، در نتیجه قند خون می تواند بشدت بالا رفته و شرایط وخیمی را برای بیمار رغم زند. نگرانی کاشت ایمپلنت برای بیماران دیابتی از دو جهت است:

  1. عفونت و التهاب لثه: ترمیم زخم در بیماران دیابتی به کندی انجام می شود که این عامل می تواند منجر به عفونت دهان و تحلیل رفتن سطح استخوان شود. از طرفی سیستم ایمنی بدن نیز برای مقابله با عفونت و التهاب کارایی لازم را ندارد.
  2. جوش خوردن ایمپلنت با استخوان: بالا بودن سطح گلوکز خون و نارسایی در سیستم گردش خون اجازه خونرسانی لازم به محل کاشت را نمی دهد. این مسئله باعث کند شدن فرآیند بازسازی استخوان می شود که خود مهمترین عامل شکست کاشت ایمپلنت است.

این نگرانی ها در مورد دیابت نوع 1 که بیمار تحت درمان انسولین قرار دارد بیشتر است. البته این موارد تنها در صورتی اتفاق می افتد که قند خون افراد دیابتی تحت کنترل نباشد. دندانپزشکان حتما پیش از شروع درمان وضعیت بیمار را بررسی می کنند و با توجه به شرایط وی بهترین طرح درمان را ارائه می دهند.

 

بهترین روش کاشت ایمپلنت برای بیماران دیابتی

کاشت ایمپلنت برای بیماران دیابتی

اگرچه نگرانی در مورد کاشت ایمپلنت برای افراد دیابتی همچنان وجود دارد اما با تحقیقات و پیشرفت هایی که در این زمینه انجام شده است احتمال موفقیت آمیز بودن کاشت ایمپلنت بسیار افزایش یافته است.

اگر بیمار کاندیدای کاشت ایمپلنت تمام فک است، بهترین روش کاشت ایمپلنت دندان برای او، روش All on 4 است که تنها از چهار پایه ایمپلنت برای پشتیبانی از پروتز دندان مصنوعی استفاده می شود. این روش کمترین آسیب به استخوان را دارد و نیازی به پیوند استخوان در آن نیست.

برخلاف تصور عموم ایمپلنت فوری روش مناسبی برای این دسته از افراد نیست و بهتر است همان روش معمول کاشت با مدت زمان کافی برای ترمیم بافت ها اجرا شود، هرچند که کل پروسه درمان طولانی تر می شود.

بیشتر بدانید: مزایا و معایب ایمپلنت تمام فک به روش All On 4

مراقبت های پس از کاشت ایمپلنت

کاشت ایمپلنت برای بیماران دیابتی

کنترل قند خون نقش مهمی در موفقیت کاشت ایمپلنت برای بیماران دیابتی دارد. بنابراین بسیار مهم است که قبل از کاشت و پس از کاشت با داشتن رژیم غذایی مناسب قند خون در حد ایمن ثابت بماند. البته مسئله کنترل قند خون باید یک نگرانی دائمی باشد، اما در زمان کاشت حساسیت آن افزایش می یابد تا احتمال عفونت و پس زدن پیوند به حداقل ممکن برسد.

پس از کاشت، بیمار دیابتی حتما باید تحت درمان با آنتی بیوتیک قرار بگیرد.

همچنین ناحیه جراحی شده بایستی بطور مداوم با دهانشویه، سرم شست و شو و یا ژل های کلرهگزیدین تمیز شود. مصرف به موقع داروها و رعایت بهداشت دهان و دندان از دیگر مراقبت های ضروری برای این دسته از افراد است.

بیشتر بدانید: همه چیز درباره ایمپلنت تمام دندان ها

نتیجه گیری

کاشت ایمپلنت برای بیماران دیابتی

بطور کلی کاشت ایمپلنت برای بیماران دیابتی توام با نگرانی است، اما با کنترل قند خون این افراد نیز می توانند همچون دیگران از مزایای آن بهره مند شوند. زیرا در هر صورت استفاده طولانی مدت از دندان های مصنوعی و یا بریج خطر عفونت لثه را برای افراد دیابتی به همراه دارد و بهتر است که با صلاحدید دندانپزشک درمان ایمن تر و دائمی تری برای آنها تجویز شود.

تجربه ایمپلنتولوژیست و اینکه سابقه کاشت ایمپلنت برای افراد دیابتی را داشته باشد یا خیر نقش مهمی در موفقیت آمیز بودن نتیجه کار دارد.

اگر شما هم مبتلا به بیماری دیابت هستید بهتر است برای تصمیم گیری ابتدا نزد بهترین متخصص ایمپلنت مراجعه کنید. طی جلسه مشاوره سوابق سلامتی شما به همراه نوع دیابت و مدت زمانی که به آن مبتلا هستید بررسی می شود، آزمایش های لازم تجویز شده و با بررسی کاملا سلامتی شما مشخص می شود که آیا کاندید مناسبی برای کاشت ایمپلنت هستید یا خیر.

کلینیک دندانپزشکی و ایمپلنت دکتر علی صفار دارای سال ها تجربه موفقیت آمیز در زمینه کاشت ایمپلنت برای بیماران با شرایط خاص و درمان بیماری های لثه است.

در این کلینیک از تجهیزات پیشرفته و مواد اولیه از برندهای معتبر برای ارائه خدمات درمانی و زیبایی به بیماران استفاده می شود. برای بهره مندی از جلسه مشاوره می تواند با شماره های درج شده در سایت تماس حاصل فرمایید.

 

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا