مزایا و معایب ایمپلنت تمام فک به روش All On 4

5/5 - (2 امتیاز)

ایمپلنت کل فک یا دهان، روشی نوین برای جایگزینی دندان‌های از دست رفته است. در این روش، ایمپلنت‌ها به استخوان فک پیچ می‌شوند و از دندان‌های مصنوعی (تاج) پشتیبانی می‌کنند. این فرآیند جراحی تحت بی‌حسی موضعی انجام می‌شود و ایمپلنت‌ها به دلیل دوام و استحکام بالا، جایگزینی طبیعی و ماندگار برای دندان‌های از دست رفته محسوب می‌شوند.

 

ایمپلنت‌های دندانی طی یک عمل جراحی که با بی‌حسی موضعی انجام می‌شود، نصب می‌گردند. این ایمپلنت‌ها به دلیل دوام بالایی که دارند، می‌توانند جایگزینی با ظاهر طبیعی برای دندان‌های از دست رفته باشند.

با این حال، ایمپلنت‌ها ممکن است هزینه بیشتری نسبت به سایر روش‌های جایگزینی دندان داشته باشند و برای افرادی که نمی‌توانند تحت عمل جراحی دندان قرار گیرند، مناسب نباشند. تیتانیوم موجود در ایمپلنت‌ها با استخوان فک ترکیب می‌شود، که باعث می‌شود ایمپلنت‌ها نلغزند، صدا ایجاد نکنند و به استخوان آسیب نرسانند.

افرادی که تخریب کامل یا مشکل ریشه دندان دارند، می‌توانند از این روش درمانی بهره‌مند شوند. ایمپلنت کل فک یا ایمپلنت کل دهان می‌تواند یک گزینه مناسب برای بازگرداندن سلامتی و زیبایی به دهان و دندان باشد. در این مقاله به چگونگی انجام ایمپلنت کل فک یا ایمپلنت کل دهان و مزایای آن پرداخته خواهد شد.

All On 4 یکی از روش های ایمپلنت تمام فک مختص افرادی است که در اثر تصادف، بیماری های لثه، شیمی درمانی، ژنتیک، کهولت سن و غیره دندان های خود را به طور کامل از دست داده اند و به ناچار از دندان های مصنوعی استفاده می کنند.

بیشتر بدانید: ایمپلنت دندان بعد از رادیوتراپی

All On 4 یک روش دائمی بوده و مزایای بسیاری برای بیمار در پی دارد. اما همانند روش ایمپلنت معمولی به طور کامل بی نقص نیست و ممکن است با معایبی همراه باشد. در این مقاله تصمیم داریم تا مراحل کاشت ایمپلنت All On 4 به همراه مزایا و معایب آن را به طور کامل برایتان شرح دهیم.

 

روش ایمپلنت All On 4 چیست؟

ایمپلنت تمام فک

اصطلاح All On 4 به معنای جایگزین کردن تمامی دندان ها تنها با استفاده از چهار ایمپلنت است. زیرا در این روش در هر قوس تنها چهار پیچ کاشته می شود. پیچ ها به صورت زاویه دار در فک جایگذاری می شوند تا بیشترین ثبات و استحکام در استخوان را داشته باشند. این روش شاید با دندان های مصنوعی اشتباه گرفته شود اما در این روش دندان ها ثابت هستند و به صورت دائمی در محل خود قرار می گیرند. ضمن اینکه انجام این روش تنها در تخصص ایمپلنتولوژیست است.

ایمپلنت کامل فک بالا: اثربخشی عالی بر لبخند

افرادی که دندان‌های بالایی خود را از دست داده‌اند، اغلب از لبخند زدن خودداری می‌کنند، چرا که لبخندشان دیگر جذابیت سابق را ندارد. استفاده از پروتزهای متحرک کامل برای جایگزینی این دندان‌ها نیز می‌تواند مشکلاتی ایجاد کند. از بزرگترین شکایات دارندگان پروتزهای دندانی، مشکلاتی در گفتار و جویدن است که اغلب باعث احساس پیری می‌شود.

اگرچه پروتزهای کامل می‌توانند بی‌دندانی فک بالا را جبران کنند، اما تحلیل استخوان به مرور زمان یک چالش جدی است که می‌تواند زیبایی صورت را نیز تحت تاثیر قرار دهد و در نهایت ممکن است به پیوند استخوان برای کاشت دندان نیاز پیدا کنید.

ایمپلنت کامل فک پایین: مستحکم و مقاوم

ایمپلنت کامل فک پایین نیز مانند فک بالا به تراکم مناسب استخوان نیاز دارد. همچنین، سلامت لثه‌ها بسیار مهم است و در صورت وجود عفونت لثه، ابتدا باید درمان شود تا امکان کاشت پایه ایمپلنت (فیکسچر) فراهم شود. دندانپزشک با کمک لابراتوار پروتزهای دندانی و انجام قالب‌گیری یا اسکن دیجیتال، پروتز مناسب را ساخته و آن را به فیکسچر متصل می‌کند.

مراحل اجرای ایمپلنت کامل دهان

ایمپلنت کامل فک بالا و پایین به افرادی پیشنهاد می‌شود که تمامی یا بیشتر دندان‌های خود را از دست داده‌اند. این روش باعث بازگرداندن زیبایی و عملکرد دندان‌ها می‌شود. در این روش، پس از قرارگیری پایه ایمپلنت در 6 تا 8 ناحیه، برای هر فک حدود 12 تاج دندان تعبیه می‌شود، یعنی مجموعا 24 دندان جایگزین خواهند شد. در حالت اوردنچر (دنچر بر پایه ایمپلنت)، از 4 تا 6 پایه ایمپلنت نیز استفاده می‌شود.

دندانپزشک با تصویر‌برداری، شرایط لثه و تراکم استخوان فک را بررسی می‌کند و در صورت نیاز، اقدامات لازم مانند درمان مشکلات لثه‌ای یا پیوند استخوان انجام می‌شود.

افراد مناسب برای ایمپلنت کامل دهان

اگر چندین دندان خود را از دست داده‌اید یا دندان‌های آسیب‌دیده‌ای دارید که قابل ترمیم نیستند، ایمپلنت کامل دهان می‌تواند راه‌حلی مناسب و بادوام باشد. این روش به کسانی پیشنهاد می‌شود که به دنبال راهکاری طولانی‌مدت هستند و هنوز دچار تحلیل استخوان فک نشده‌اند. همچنین، افرادی که از پروتزهای دندانی استفاده می‌کنند، می‌توانند با مشاوره دندانپزشک، ایمپلنت را جایگزین پروتزهای خود کنند.

شرایط لازم  برای ایمپلنت

سلامت لثه: موفقیت ایمپلنت به سلامت بافت اطراف آن بستگی دارد. بیماری‌های لثه خطر عوارض این روش را افزایش می‌دهند.
تراکم استخوان کافی: ایمپلنت‌های دندانی نیاز به حمایت کافی استخوان دارند.
سلامت دهان و دندان: دهان و دندان سالم برای موفقیت ایمپلنت ضروری است. افراد باید قبل و بعد از ایمپلنت مراقبت‌های لازم را رعایت کنند، دو بار در روز مسواک بزنند و از نخ دندان استفاده کنند.

 

مزایای ایمپلنت تمام فک

ایمپلنت تمام فک

ایمپلنت تمام فک به روش All On 4 دارای مزایای زیر است:

  • دوره درمان سریع: در این روش تمامی مراحل کاشت ایمپلنت تنها در یک جلسه انجام می شود.
  • زیبایی طبیعی:  نتیجه کار کاملا طبیعی و زیبا است. با حفظ ساختار استخوانی و همچنین حجم دادن به صورت در ناحیه فک  باعث می شود تا چهره جوان تر و شاداب تر به نظر برسد.
  • عملکرد طبیعی: برخلاف دندان های مصنوعی که برای قرارگیری روی لثه نیاز به مکش دارند، دندان های ایمپلنت شده  کاملاً ثابت هستند. به لحاظ عملکرد نیز تفاوتی با دندانهای طبیعی ندارند. پس از گذراندن دوره بهبودی شما می توانید به راحتی عمل جویدن را انجام دهید.
  • دوام و طول عمر طولانی: این روش در صورت مراقبت و معاینات دوره ای از دوام مادام العمر برخوردار است.
  • مقرون به صرفه: این روش به دلیل کم بودن تعداد ایمپلنت های مورد نیاز و همچنین عدم نیاز به پیوند استخوان بسیار مقرون به صرفه است.

 

واجدین شرایط برای ایمپلنت All On 4

ایمپلنت تمام فک

افرادی که تمامی دندانهای خود را از دست داده‌اند  و به دلیل تحلیل رفتن استخوان های فک قادر به استفاده از ایمپلنت های عمودی نیستند می توانند از این روش استفاده کنند.

 

مراحل انجام ایمپلنت تمام فک به روش All On 4

ایمپلنت تمام فک

در مرحله اول عکس های رادیوگرافی و ساخت پروتز قالبی از فک ها تجویز می شود. تکنسین های آزمایشگاه با استفاده از قالب قادر به طراحی و ساخت بریج های دندان مصنوعی مناسب بیمار خواهند بود. پس از آماده سازی عکس و قالب نوبت به مرحله جراحی می رسد. در این مرحله بیمار به اندازه کافی بی‌حسی دریافت می‌کند. سپس دو ایمپلنت در قسمت‌های قدامی فک که بافت استخوانی مقاومی دارد کاشته می شود. ایمپلنت دیگر نیز در پشت فک و با زاویه بین ۳۰ تا ۴۵ درجه قرار داده می‌شود.  کلیه این عملیات تنها در یک جلسه انجام میشود. پس از جراحی بریج های دندان مصنوعی به ایمپلنت متصل می شود تا محل قرارگیری دندان ها با لثه و همچنین بایت دندان های دو فک با هم تنظیم شود.

 

مراقبت‌های بعد از ایمپلنت کامل دندان

پس از جراحی ایمپلنت دندان، چه در یک مرحله و چه در چند مرحله انجام شود، ممکن است برخی از ناراحتی‌های معمول مرتبط با هر نوع جراحی دندان را تجربه کنید. این ناراحتی‌ها شامل تورم لثه، کبودی پوست، درد در محل ایمپلنت و خونریزی جزئی هستند. در این دوره، ممکن است نیاز به مصرف داروهای مسکن یا آنتی‌بیوتیک داشته باشید. در صورت افزایش شدید تورم یا خونریزی پس از جراحی، باید فوراً با جراح دندانپزشک خود تماس بگیرید.

پس از هر مرحله از جراحی، بهتر است از غذاهای نرم استفاده کنید تا محل جراحی به خوبی بهبود یابد. جراح از بخیه‌هایی استفاده می‌کند که به‌طور طبیعی جذب می‌شوند، و در صورتی که این بخیه‌ها جذب نشوند، پزشک آنها را برمی‌دارد. برای کنترل درد در حین جراحی، گزینه‌های مختلفی مانند بی‌حسی موضعی، آرام‌بخش یا بیهوشی عمومی وجود دارد که باید با متخصص دندانپزشکی خود درباره مناسب‌ترین گزینه صحبت کنید.

معمولاً تیم دندانپزشکی شما توصیه‌هایی در مورد خوردن و آشامیدن قبل از جراحی بر اساس نوع بی‌حسی یا بیهوشی که دریافت خواهید کرد، ارائه می‌دهند. اگر از آرام‌بخش یا بیهوشی عمومی استفاده می‌کنید، برنامه‌ریزی کنید که پس از جراحی رانندگی نکنید و چند روز استراحت کنید.

مزایای ایمپلنت کامل فک

ایمپلنت‌های کامل فک نسبت به پروتزهای معمولی مزایای زیادی دارند. ایمپلنت‌ها به‌گونه‌ای طراحی شده‌اند که ظاهری طبیعی داشته و عملکردی مشابه دندان‌های واقعی داشته باشند. آنها بسیار مقاوم‌تر و راحت‌تر از پروتزهای معمولی هستند و به شما امکان می‌دهند که غذاهایی که با پروتزهای معمولی دشوار است را به راحتی بجوید.

ایمپلنت‌های کامل فک نیاز به نگهداری زمان‌بری که پروتزهای معمولی دارند، ندارند. پروتزهای معمولی باید پس از هر وعده غذایی تمیز شوند و شب‌ها خیس شوند، در حالی که ایمپلنت‌ها تنها به مراقبت‌های روزانه معمول مانند مسواک زدن و استفاده از نخ دندان نیاز دارند. همچنین، از آنجا که ایمپلنت‌ها جایگزین برخی از ریشه‌های دندان شما می‌شوند، به حفظ ساختار استخوان فک کمک می‌کنند. استفاده از پروتزهای معمولی منجر به تحلیل رفتن استخوان فک و نازیبایی لبخند می‌شود، اما ایمپلنت‌ها با استخوان فک ادغام می‌شوند و به حفظ سلامت استخوان و لبخند شما کمک می‌کنند.

معایب ایمپلنت کامل دندان

یکی از معایب اصلی ایمپلنت‌های کامل دندان، هزینه بالاتر آن نسبت به سایر روش‌های درمانی است. همچنین، نصب ایمپلنت نیاز به جراحی دارد که این فرآیند ممکن است چندین جلسه دندانپزشکی و 6 تا 12 ماه زمان ببرد. بیماران ممکن است قبل از جراحی به پیوند استخوان نیاز داشته باشند.

مانند هر جراحی دیگری، ایمپلنت‌های دندانی نیز با خطراتی همراه هستند. یکی از خطرات شایع، آسیب به دندان‌ها یا بافت‌های اطراف است. علاوه بر این، همه افرادی که این درمان را انتخاب می‌کنند، ممکن است خونریزی، آسیب به لثه و واکنش‌های آلرژیک نسبت به بیهوشی را تجربه کنند. نرخ شکست ایمپلنت در افراد سیگاری 11 درصد و در غیرسیگاری‌ها 5 درصد است.

 

1 20

همانطور که گفته شد روش All On 4 نیز همانند هر روش درمانی دیگر ممکن است با معایبی همراه باشد. مواردی چون احتمال بروز عفونت، خونریزی شدید، جوش نخوردن ایمپلنت با استخوان، پری‌ایمپلانتیت (نوعی بیماری لثه) که در مورد ایمپلنت تک واحدی نیز وجود دارد. اما در مورد روش All On 4 ممکن است فرد با بریج های دندان مصنوعی احساس راحتی نداشته باشد و ترجیح دهد که از همان دندان‌های مصنوعی قدیمی خود استفاده کند.

 

نتیجه گیری

11 1

ایمپلنت کامل فک یک راه‌حل موثر و بادوام برای بازگرداندن عملکرد و زیبایی دندان‌هاست. اگرچه این روش هزینه‌بر و زمان‌بر است و نیاز به مراقبت‌های خاصی دارد، اما با توجه به مزایای بسیار آن، بسیاری از افراد این روش را به پروتزهای معمولی ترجیح می‌دهند.

موفقیت کاشت ایمپلنت چه به صورت تک واحدی و چه به صورت تمام فک به مهارت و  تجربه دندانپزشک بستگی دارد. به همین دلیل توصیه می شود تا با انتخاب بهترین متخصص ایمپلنت خیال خود را از بابت موفقیت آمیز بودن روش کاشت آسوده خاطر کنید.

یکی از کلینیک های دندانپزشکی با سابقه فعالیت طولانی در زمینه کاشت ایمپلنت دندان، کلینیک دندانپزشکی و ایمپلنت دکتر علی صفار است که با در اختیار داشتن تجهیزات پیشرفته، تکنولوژی روز دنیا و همچنین استفاده از متریال با برندهای معتبر و مرغوب توانسته است طی مدت فعالیت خود رضایت مشتریان را به همراه داشته باشد. برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید با شماره های درج شده در سایت تماس حاصل فرمایید.

توصیه میکنیم برای اطلاعات بیشتر در خصوص این سیستم ویدیو توضیحات دکتر علی صفار در این مورد را ببینید.

 

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا