6 تاثیر سیگار و الکل بر ایمپلنت + راهکار برای بیماران

5/5 - (1 امتیاز)

تاثیر سیگار و الکل بر ایمپلنت تاثیری منفی و مخرب است. الکل و سیگار به تنهایی اثرات منفی زیادی بر روی بدن دارند و در این حالت ایمپلنت های دندانی نیز از این قاعده مستثنی نیست.

متاسفانه برخی از افرادی که اقدام به کاشت ایمپلنت می کنند متوجه آثار مخرب این دو ماده نیستند و به این ترتیب باعث هدر رفتن هزینه ای می شوند که برای کاشت ایمپلنت صرف شده است.

ضمن آنکه استخوان فک نیز طی هر بار کاشت آسیب می بیند و شرایط را برای کاشت بعدی سخت‌تر می کند. اما چرا الکل و دخانیات باعث شکست ایمپلنت دندان می شوند؟

دلایل مختلفی برای آن تعریف شده است که مهمترین آن از دست رفتن یا محدودیت جریان خون به ناحیه کاشت است. توضیحات کامل تر ار در ادامه مطلب بخوانید.

 

اثرات مخرب دخانیات بر ایمپلنت و بافت‌های دهانی

سیگار، الکل و دخانیات تاثیرات مخربی بر بافت لثه، استخوان و ایمپلنت دارند و می‌توانند باعث افزایش درد پس از جراحی و افزایش خطر پس زدن ایمپلنت شوند. همچنین این مواد اثرات منفی بر جراحی لثه دارند، زیرا با کاهش خون‌رسانی، خطر عفونت و دردهای پس از جراحی را افزایش می‌دهند.

تاثیر سیگار بر ایمپلنت

ایمپلنت‌های دندانی از جنس آلیاژ تیتانیوم ساخته شده‌اند که با بافت استخوان سازگاری دارند. این ایمپلنت‌ها در ابعاد و ارتفاعات متنوعی موجود هستند و می‌توانند در نواحی مختلفی از فک کاشته شوند. پس از جوش خوردن ایمپلنت به فک، امکان قالب‌گیری و ساخت روکش فراهم می‌شود.

برای موفقیت در جوش خوردن ایمپلنت به استخوان و لثه، نیاز به خون‌رسانی مناسب است. سیگار این فرآیند را مختل می‌کند. نیکوتین موجود در سیگار باعث انقباض عروق در استخوان و بافت لثه می‌شود. دود غلیظ و حرارت سیگار نیز به بافت‌های لثه و استخوان آسیب زده و موجب کاهش ضخامت آن‌ها می‌شود. این بافت‌ها نقش حمایتی برای ایمپلنت دارند، بنابراین ضعف و تحلیل آن‌ها بقای ایمپلنت را به خطر می‌اندازد و طول عمر آن را کاهش می‌دهد.

تاثیر سیگار بر ایمپلنت

راهکارهایی برای بیماران سیگاری

دکتر علی صفار متخصص جراحی لثه و ایمپلنت های دندانی رتبه برتر بورد تخصصی و مدرس دوره های ایمپلنت برای دندانپزشکان فلوشیپ icoi و مستر پروتز و زیبایی از وین و مالمو

، با سابقه کاشت بیش از 30 هزار واحد ایمپلنت، آماده خدمت‌رسانی به شما عزیزان است و راهکارهایی برای کاشت ایمپلنت در بیماران سیگاری یا کسانی که دخانیات مصرف می‌کنند، ارائه می‌دهد.

عوارض مصرف سیگار بر ایمپلنت دندان

1. انقباض عروق و عفونت دهان : نیکوتین باعث انقباض عروق و افزایش خطر عفونت می‌شود.
2. کاهش خون‌رسانی : منجر به جوش نخوردن لثه و استخوان به ایمپلنت می‌شود.
3. خشکی دهان و زخم‌های دهانی : سیگار باعث خشکی دهان و ایجاد زخم‌های دهانی می‌شود.
4. کاهش بزاق و خاصیت ضد باکتریایی : ریسک عفونت را افزایش می‌دهد.
5. تاثیر منفی بر سیستم ایمنی : باعث افزایش ریسک عفونت می‌شود.
6. افزایش درد پس از جراحی : سیگار باعث افزایش درد بعد از جراحی لثه و کاشت ایمپلنت می‌شود.

 

 

بیشتر بدانید: کاشت ایمپلنت برای بیماران دیابتی

 

1- تاثیر سیگار و الکل بر ایمپلنت: توقف ترشح بزاق

موقع قرار دادن ایمپلنت، بدن به جریان خون مناسب برای بهبود آن احتیاج دارد. استعمال سیگار می تواند بهبود یافتن پس از جراحی ایمپلنت را دچار اختلال کند. سیگار همچنین از ترشح بزاق توسط غدد بزاقی دهان جلوگیری می کند. همه ما می دانیم که بزاق نقش ضدعفونی کردن دهان را بر عهده دارد. نبود آن باعث می شود تا فرد در معرض عفونت دهان قرار بگیرد.

 

2- تاثیر سیگار و الکل بر ایمپلنت: سوختن بافت مخاطی و لثه

بررسی تاثیر سیگار و الکل بر ایمپلنت

در ضمن سیگار می تواند باعث سوختن بافت دهان شود و در شرایطی که جراحی انجام شده است، محیط دهان برای عفونت و رشد میکروب ها بسیار مستعد شود.

 

3- تحلیل رفتن بافت استخوانی

لازم به ذکر است شایع ترین آسیب دیگری که افراد سیگاری با آن مواجه می شوند از دست دادن بافت استخوانی است. به مرور زمان تحلیل رفتن بافت استخوانی ناشی از مصرف سیگار مشکل ساز می شود. به این صورت که استحکام ایمپلنت ها به دلیل کاهش تراکم بافت استخوانی فک از بین می رود.

 

استعمال سیگار می‌تواند با اختلال در سیستم جریان خون، عملیات ترمیم بافت های لثه و استخوان را دچار مشکل سازد.

 

4- حل کردن مواد معدنی دندان و استخوان

بررسی تاثیر سیگار و الکل بر ایمپلنت

الکل به این دلیل که وجود مواد معدنی را از دندان و همچنین استخوان فک پاک می کند، موجب ضعیف تر شدن و پسرفت لثه ها می شود همچنین باعث می شود که دندان‌ها لق شده و در نهایت مواد بیولوژیکی کمتری برای نگه داشتن دندان ها وجود دارد. اگرچه ایمپلنت های دندانی در اثر مصرف الکل پوسیده نمی شوند، اما بافت نرم اطراف آن تخریب می شود. وقتی که لثه ها از قسمت کاشت ایمپلنت دندان عقب نشینی کنند، قسمت پایه و زیری ایمپلنت دندانی بی حفاظ قرار می گیرد. همچنین بافت استخوانی ضعیف شده فک باعث حرکت ایمپلنت دندان می شود.

 

5- تاثیر سیگار و الکل بر ایمپلنت: دهیدراته شدن لثه

بررسی تاثیر سیگار و الکل بر ایمپلنت

یک لثه خشک و عقب کشیده در برابر عفونت باکتریایی حساس شده و قادر به ممانعت از ورود آنها به دهان نخواهد بود. این اتفاق می تواند مشکلات بیشتری را بوجود آورده و در نهایت باعث شکست ایمپلنت دندان شود.

 

6- تاثیر سیگار و الکل بر ایمپلنت: رقیق شدن خون

افرادی که الکل مصرف می کنند می توانند با این کار مانع از جریان خون به طور مناسب شوند. حتی 1 یا 2 بار نوشیدن الکل می تواند خطر رقیق شدن خون را به همراه داشته باشد.

باید توجه داشت که مرحله اول کاشت ایمپلنت دندان جراحی لثه است و باید به نکات بهبودی بعد از عمل توجه جدی داشت. در حالی که خونریزی بعد از جراحی امری طبیعی است اما به دلیل وجود الکل، خون در زمان مناسب منعقد نمی‌شود. این به معنای خونریزی شدید و به تعویق افتادن بهبودی زخم است. مصرف زیاد الکل نیز می‌تواند خطر ابتلا به عفونت را افزایش دهد.

 

مصرف الکل می تواند موجب ضعیف شدن و پسرفت لثه ها شود و با رقیق کردن خون از التیام زخم جلوگیری کند.

 

نکات مراقبتی برای افراد سیگاری و الکلی

بررسی تاثیر سیگار و الکل بر ایمپلنت

اولین مرحله کاشت دندان به روش ایمپلنت جراحی لثه است و باید به نکات زیادی جهت بهبودی بعد از عمل توجه کنید. از آن جمله می توان به مواردی از قبیل دست کشیدن از کار به منظور جلوگیری از فعالیت زیاد، جلوگیری از بلند کردن چیزهای سنگین و استفاده از رژیم غذایی که برای بهبودی شما بعد از عمل مناسب می باشد اشاره کرد. اطلاع از عوارض این چنین باعث می شود تا افراد از کشیدن سیگار و مصرف الکل پرهیز کنند. اگر دست کشیدن از این عادت ها برای شما سخت است، حتماً قبل از انجام ایمپلنت با یک متخصص مشورت کنید.

 تأثیر تریاک بر ایمپلنت

عوارض مواد مخدر بر ایمپلنت

علاوه بر تأثیرات منفی سیگار و الکل بر ایمپلنت، مواد مخدر از جمله تریاک نیز می‌توانند عفونت در لثه و استخوان اطراف ایمپلنت را تشدید کنند. مصرف تریاک باعث کاهش میزان جوش خوردن ایمپلنت به استخوان می‌شود و حتی خطر پس زدن ایمپلنت را افزایش می‌دهد.

ایمپلنت دندان، قطعه‌ای از جنس تیتانیوم است که با بافت داخل دهان تطابق دارد و پس از کاشت، در مدت زمانی به استخوان و بافت نرم متصل می‌شود. در این دوره، مصرف دخانیات، الکل و مواد مخدر تاثیرات منفی بر فرآیند جوش خوردن ایمپلنت دارد و استحکام آن را کاهش می‌دهد. این مواد باعث کاهش خون‌رسانی به ناحیه ایمپلنت می‌شوند.

ایمپلنت‌های مخصوص مصرف‌کنندگان دخانیات و الکل

ایمپلنت‌های خاصی وجود دارند که ریسک پس زدن را در بیمارانی که دخانیات و الکل مصرف می‌کنند، کاهش می‌دهند. این ایمپلنت‌ها ممکن است در برخی موارد موثر باشند، اما همچنان مصرف دخانیات و مواد مخدر می‌تواند خطرات قابل توجهی برای موفقیت ایمپلنت ایجاد کند.

 تأثیر قلیان بر ایمپلنت

قلیان، همانند سیگار، تاثیرات مخربی بر جوش خوردن ایمپلنت دارد. دخانیات تاثیرات منفی بر بافت‌های مختلف بدن از جمله ریه‌ها، قلب، عروق، مغز و پوست دارند. افرادی که قلیان یا سیگار مصرف می‌کنند، معمولاً پوست و لب‌های تیره و کبودی دارند که به دلیل انقباض عروق و کاهش خون‌رسانی به این نواحی است.

دود دخانیات باعث انقباض عروق شده که این انقباض در بافت‌های لثه و استخوان نیز بروز پیدا می‌کند. این موضوع منجر به تحلیل لثه و استخوان می‌شود. مصرف دخانیات، سیگار و قلیان در زمان کاشت ایمپلنت باعث کاهش خون‌رسانی و تأمین اکسیژن به استخوان و لثه‌ی اطراف ایمپلنت می‌شود، که این موضوع تاثیر منفی بر اتصال ایمپلنت به استخوان و بافت لثه‌ی اطراف آن دارد. همچنین، در مواقعی که هدف جراحی لثه برای روکش است، مصرف قلیان و دخانیات خطر عفونت و التهاب را افزایش می‌دهد.

 

بیشتر بدانید: هرآنچه که باید قبل از ایمپلنت دندان جلو بدانید

 

نتیجه گیری

بررسی تاثیر سیگار و الکل بر ایمپلنت

استعمال الکل و سیگار علاوه بر عوارض متعددی که برای بدن دارد در مورد افراد سیگاری و الکلی باعث شکست خوردن کاشت دندان به روش ایمپلنت شود.

متاسفانه بسیاری از افراد به دلیل عدم آگاهی از این مسئله شانس یک کاشت موفقیت آمیز را از دست می دهند.

علل این اتفاق تضعیف بافت لثه و استخوان، عفونت دهان، رقیق شدن خون، به تعویق افتادن فرآیند التیام و ترمیم بافت های آسیب دیده است.
کلینیک دکتر علی صفار مرکز تخصصی کاشت ایمپلنت دندان است که با استفاده از تجهیزات پیشرفته و مواد اولیه از برندهای معتبر و مرغوب ارائه دهنده انواع خدمات درمانی و زیبایی به مراجعین است.

شما می‌توانید جهت بهره مندی از جلسه مشاوره و یا کسب اطلاعات بیشتر با شماره های درج شده در سایت تماس حاصل فرمایید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا