اگر قصد کاشت ایمپلنت دندان را دارید احتمالاً در بررسی های خود با اصطلاح مینی ایمپلنت دندان برخورد کرده اید. حتما سوالاتی از این قبیل برای شما پیش آمده است که تفاوت میان مینی ایمپلنت دندان با ایمپلنت معمولی در چیست؟ این روش چه مزایا و معایبی نسبت به روش معمولی دارد؟ آیا برای شرایط شما مینی ایمپلنت بهتر است یا ایمپلنت ساده؟ هزینه کدام یک کمتر است و دوام کدام یک بیشتر؟ در این مقاله قصد داریم تا پاسخ این سوالات را به تفصیل برای شما شرح دهیم.
بیشتر بدانید: مقایسه ایمپلنت تیتانیومی و زیرکونیا
مینی ایمپلنت دندان چیست؟
مینی ایمپلنت دندان به لحاظ مراحل کاشت، جنس ایمپلنت و ظاهر نهایی دندان دقیقاً مشابه همان ایمپلنت معمولی است با این تفاوت که پیچ ایمپلنت مورد استفاده برای کاشت دندان اندکی متفاوت است. این تفاوت شامل قطر پیچ و نحوه اتصال آن به روکش است. قطر پیچ ایمپلنت معمولی ۳ تا ۶ میلیمتر است اما در مینی ایمپلنت نصف این مقدار است.
در ایمپلنت معمولی پس از گذشت بازه زمانی سه ماهه برای جوش خوردن استخوان و ایمپلنت یک قطعه واسط به نام اباتمنت بر روی پیچ نصب می شود تا بتوان روکش دندان را روی آن بارگذاری کرد. اما در مورد مینی ایمپلنت نیازی به اباتمنت نیست. بلکه سر مینی ایمپلنت به صورت یک توپک یا گویچه طراحی شده است که تاج دندان بر روی آن چفت می شود.
چرا از مینی ایمپلنت دندان استفاده می شود؟
در برخی از افراد تراکم استخوان برای کاشت ایمپلنت مناسب نیست و یا اینکه به دلیل استفاده طولانی مدت از دندان های مصنوعی، استخوان فک کاملا تحلیل رفته است. از طرفی امکان احیا و بازسازی استخوان با استفاده از روشهای پیوند استخوان نیز وجود ندارد. در این حالت با استفاده از این روش افراد بیشتری می توانند از روش کاشت دندان بهره ببرند.
آیا این روش برای من مناسب است؟
اینکه آیا روش مینی ایمپلنت دندان برای شما مناسب تر است یا ایمپلنت معمولی تنها با بررسی عکس های رادیوگرافی و معاینه کامل دهان توسط متخصص مشخص می شود. از آنجایی که شرایط هر فرد با دیگری متفاوت است نمیتوان یک قاعده کلی را تعریف کرد که بر اساس آن خود فرد قادر به تشخیص روش مناسب برای خود باشد. معمولا پس از بررسی های انجام شده در جلسه مشاوره پزشک شما بر اساس صلاحدید خود تشخیص خواهد داد که روش مینی ایمپلنت برای شما مناسب تر است یا روش معمولی.
طول عمر کدام روش بیشتر است؟
طبق نتایجی که از تجربه پزشکان در بررسی وضعیت بیمار ها به دست آمده است مشخص شده که ایمپلنت دندان چه به روش معمول و به چه روش مینی ایمپلنت یک روش با ثبات و دوام بالا است. زیرا ماهیت و جنس پیچ ایمپلنت دندان به گونه است که بیشترین سازگاری را برای پیوند خوردن به استخوان فک دارد و در صورتی که بیمار بهداشت دهان و مراقبت های پس از کاشت را به خوبی انجام دهد و همچنین تحت معاینات دوره ای ۶ ماهه قرار بگیرد، می تواند دندان کاشته شده خود را تا آخر عمر نگه دارد.
از آنجایی که روش مینی ایمپلنت یک روش نسبتاً جدید است، هنوز اطلاعات دقیقی در مورد مقایسه طول عمر این روش به دست نیامده است. تنها به طور تئوری میتوان گفت که مینی ایمپلنت به دلیل داشتن ظرافت نیازمند مراقبت بیشتر است.
معایب مینی ایمپلنت دندان چیست؟
تنها ایرادی که مینی ایمپلنت نسبت به ایمپلنت معمولی دارد، آن است که به لحاظ استحکام و مقاومت در رتبه پایین تری نسبت به روش ایمپلنت معمولی قرار میگیرد. زیرا این روش معمولاً در مورد افرادی انجام می شود که بستر استخوانی ضعیفتری دارند. به همین دلیل شرایط کار بایستی به طور کامل برای بیمار توضیح داده شود تا بتواند با مراقبت های صحیح طول عمر آن را افزایش دهد.
هزینه کدام روش بیشتر است؟
همانطور که گفته شد جنس ایمپلنت معمولی و مینی پلنت هر دو از تیتانیوم است اما در نهایت هزینه درمان با مینی ایمپلنت کمتر از ایمپلنت معمولی است. زیرا ابعاد پیچ مینی ایمپلنت کوچک تر است، نیازی به اباتمنت ندارد، مراحل کاشت آن راحت تر و طول دوره درمان آن نیز کوتاهتر است.
بیشتر بدانید: مزایای ایمپلنت فوری و شرایط نگهداری آن
کلینیک کاشت ایمپلنت و دندانپزشکی دکتر علی صفار
اگر تصمیم به کاشت ایمپلنت دندان دارید و هنوز در مرحله انتخاب بهترین متخصصین ایمپلنت برای خود هستید بهترین راه تشخیص مهارت پزشک جراح، بهره مندی از جلسه مشاوره است. پزشک با پاسخ های کاملی که با صبر و حوصله به سوالات بیمار می دهد نقش مهمی را در جلب اعتماد او ایفا می کند.
رضایت از جلسه مشاوره به همراه اطمینان از مهارت و تجربه پزشک برای کاشت ایمپلنت دندان از نتایج مراجعه به کلینیک دندانپزشکی دکتر علی صفار است. بهره مندی از کلیه خدمات درمانی و زیبایی در فضایی آرام و مجهز تجربه ای متفاوت از دندانپزشکی را به شما ارائه می دهد.