لبخند لثه ای

5/5 - (1 امتیاز)

لبخند لثه ای عارضه‌ای است که در آن بیشتر از ۳ تا ۴ میلیمتر از لثه هنگام لبخند نمایان می شود. این مشکل را می توان با استفاده از  شاخص هایی چون فرم و اندازه لبها و دندان ها و همچنین عضلات صورت تشخیص داد.

لبخند لثه ای

اگر احتمال می دهید که شما هم جزو دسته افراد دارای لبخند لثه ای هستید حتماً برای تشخیص و پیگیری به نزد دندانپزشک زیبایی مراجعه کنید. برای برطرف نمودن این عارضه روش های مختلفی وجود دارد که بسته به شدت و علل آن برای بیماران تجویز های مختلفی صورت می گیرد. در ادامه توضیحات بیشتری در رابطه با لبخند لثه ای و روش های درمان را برایتان شرح خواهیم داد.

بیشتر بدانید: همه چیز درباره بلیچینگ دندان

علت پیدایش لبخند لثه ای

برای این عارضه علل مختلفی وجود دارد. اولین دلیل آن می تواند رشد بیش از حد بافت لثه در اثر مصرف داروهای چون سیکلوسپورین، دیلانتین و دسته داروهای مسدود کننده کانال کلسیم باشد.

رشد بیش از حد بافت نرم لثه ای ممکن است طی درمان ارتودنسی اتفاق می‌افتد.

رعایت نکردن بهداشت دهان و دندان و عمل‌های ترمیمی ناموفق که باعث التهاب لثه و بیماری های آن می شود.

یکی از دلایل مهم بزرگ بودن لثه وراثت و بیماری‌های ژنتیکی است. البته در مورد ژنتیک علاوه بر پیشروی لثه، رشد بیش از حد فک فوقانی نیز اتفاق می‌افتد. فک بالا در نتیجه رشد زیاد از حد ارتفاع بیشتری پیدا می کند در نتیجه در هنگام لبخند زدن مقدار بیشتری از لثه دیده می شود.

همچنین در پاره‌ای از موارد فعالیت بیش از حد لب فوقانی باعث می شود که در هنگام خندیدن لب بیش از حد بالا رفته و در نتیجه لثه‌ و دندان‌ ها بیشتر نمایان شود.

بیشتر بدانید: مقایسه کامپوزیت و لمینت برای زیبا سازی لبخند

 روش های درمان لبخند لثه ای

و بعد درمان لبخند لثه ای

شاید در نگاه اول بنظر بیاید که تنها روش درمان این عارضه جراحی فک باشد. در این روش که با برش استخوان فک و کم کردن ارتفاع آن وضعیت لثه نرمال می شود، چندان ساده نیست. همچنین به دلیل داشتن نقاهت طولانی  و شرایط سخت عمل چندان توصیه نمی شود. البته در موارد خیلی شدید جراحی تنها روش قابل اطمینان برای برطرف نمودن کامل این عارضه است. اما امروزه به لطف پیشرفت هایی که در حوزه دندانپزشکی رخ داده است شاهد استفاده از روش های غیرتهاجمی برای برطرف نمودن این عارضه هستیم. از جمله این روش ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • کوتاه کردن لثه با استفاده از لیزر
  • جراحی لب فوقانی
  •  ارتودنسی دندان ها با هدف تغییر دادن وضعیت دندان‌ها و قرار گرفتن آنها در موقعیت مناسب تر
  •  فرم دهی بافت‌های نرم لثه و استخوان با هدف اصلاح لبخند لثه ای و ایجاد طرح زیبا تر

 

انتخاب بهترین روش درمان

اینکه کدام روش برای شما مناسب تر است  بستگی به تشخیص و صلاحدید دندانپزشک دارد. دندانپزشک با توجه به شدت این عارضه و مقدار پیش روی لثه مناسب ترین روش درمان را برای شما انتخاب می کند.

در مواردی که لبخند لثه ای ناشی از رشد زیاد از حد فک فوقانی است بهترین روش استفاده از جراحی ارتوگناتیک فک بالا است. از نشانه های مواردی که نیازمند جراحی فک هستند آن است که طول یک سوم میانی صورت از حد استاندارد بلندتر است.

لبخند لثه ای

در موارد خفیف لبخند لثه ای که فک فوقانی رشد زیادی نداشته است می توان با استفاده از درمان ارتودنسی، محل قرارگیری دندان ها را تغییر داد و به این ترتیب وضعیت لبخند را بهبود بخشید.

در مواردی که طول تاج دندان ها کوتاه است، با بی حسی موضعی مقداری از لثه بالا برداشته شده سپس با استفاده از درمان های تکمیلی لمینت و کامپوزیت طاهر لبخند بازسازی می شود.

در بعضی موارد علت این عارضه مربوط به فرم لب ها، نازک بودن آنها و یا فعالیت بیش از حد از عضلات لب است. در این حالت با استفاده از جراحی پلاستیک فرم لب فوقانی اصلاح می شود. دومین روش تزریق بوتاکس و فلج کردن عضلات لب بالا  است. این کار از بالا رفتن زیاد از حد لب ها در هنگام خندیدن و لبخند زدن جلوگیری می کرد.

لبخند لثه ای

در روش جراحی لثه با لیزر، مقداری از بافت لثه سوزانده می شود تا طول تاج دندان بیشتر دیده شود. جراحی لیزر لثه با استفاده از لیزر هزینه بالاتری نسبت به روش نرمال جراحی دارد و برای کسانی مناسب است که در آنها طول دندانها کوتاه و پیشروی بافت لثه زیاد است.

بیشتر بدانید: لیفت لثه چیست؟

عوارض روش های درمان لبخند لثه ای

هیچ کدام از روشهای ذکر شده برای درمان طرح لبخند لثه ای عوارض جانبی به همراه ندارد. در مورد ارتودنسی تنها بایستی مقاومت و میزان سلامتی دندان ها مورد توجه قرار بگیرد. در افرادی که دارای پوسیدگی های خفیف هستند ارتودنسی می تواند منجر به تشدید پوسیدگی دندان‌ها شود که با رعایت بهداشت دهان و دندان قابل پیشگیری است.

جراحی استئوتومی فک بالا و لب در دسته جراحی های پلاستیک صورت قرار می گیرند که باید توسط جراحان فک و صورت و یا پلاستیک حاذق انجام شود.

جراحی لثه عارضه خاصی به همراه ندارد. تنها ۲۴ تا ۴۸ ساعت پس از جراحی ممکن است فرد در نواحی جراحی شده مقداری کمی احساس درد کند که البته با مصرف مسکن های تجویز شده از سوی دندانپزشک قابل تسکین و تحمل است.

لبخند لثه ای

به طور کلی جراحی لثه نسبت به سایر روش های جراحی چون ایمپلنت جراحی ساده تری محسوب می شود اما برای کسب بهترین نتیجه نیازمند تجربه و مهارت بالای دندانپزشک است. به همین دلیل توصیه می شود تا نزد بهترین متخصص جراحی لثه مراجعه کنید. در کلینیک دندانپزشکی دکتر علی صفار با استفاده از جدیدترین تکنیک های جراحی و بازسازی لثه و دندان، کلیه خدمات زیبایی و اصلاح طرح لبخند به صورت تضمینی انجام می شود.

 

 

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا