رژیم غذایی پس از ایمپلنت

5/5 - (2 امتیاز)

در این مطلب به رژیم غذایی پس از ایمپلنت و در دوران درمان ایمپلنت می پردازیم . درست است که بعد از گذشت دوران ترمیم محل جراحی ایمپلنت نگرانی از بابت رژیم غذایی وجود ندارد و ایمپلنت دندانی همانند یک دندان طبیعی عمل می کند و کیفیت زندگی شما را بهتر می کند اما در طول دوره درمان ایمپلنت می بایستی مواردی را رعایت کنید تا دوره ترمیم محل جراحی را کوتاهتر کنید.

غذا خوردن با ایمپلنت‌های دندان تا حد زیادی با تجربه شما از غذا خوردن با دندان‌های مصنوعی تفاوت دارد. حتی دندان‌های مصنوعی که به بهترین شکل با دهان و لثه‌های شما متناسب باشند، می‌توانند در هنگام خوردن غذاهایی که جویدن آنها دشوارتر است، لغزیده و باعث ایجاد ناراحتی شوند.

رژیم غذایی پس از ایمپلنت

بیشتر بدانید: شرایط لازم برای کاشت ایمپلنت

وقتی دندان‌های مصنوعی از جای خود می‌لغزند، ممکن است غذا زیر آنها رفته و باعث تحریک و التهاب لثه‌ها شود. تنها راه برای از بین بردن این تکه‌های غذا، مسواک زدن یا خیساندن دندان‌ها پس از غذا خوردن است.

بسیاری از گیرنده‌های چشایی در دهان روی زبان قرار دارند با این حال آیا می‌دانستید که برخی از گیرنده‌های چشایی نیز روی سقف دهان قرار دارند. افرادی که دندان‌های مصنوعی مخصوص فک بالا را می‌گذارند، نمی‌توانند مزه غذا را به خوبی احساس کنند؛ زیرا دندان مصنوعی فوقانی دارای یک صفحه است که سقف دهان را می‌پوشاند. یکی از مزایای ایمپلنت‌های دندان این است که شما را قادر می‌سازد تا از گیرنده‌های چشایی خود به طور کامل استفاده کنید.

 

علاوه بر ملاحظات کلی در مورد کنترل غذایی ، در زمان انجام درمان و بخصوص دوره التیام یعنی بعد از انجام جراحی لازم است بیمار رژیم غذایی نرم داشته باشد تا کمترین فشار به ناحیه ایمپلنت وارد گردد.

بدیهی است عدم توجه کافی می تواند منجر به طولانی شدن فرایند همجوشی لثه  ایمپلنت و استخوان گردیده ، درمان را تحت الشعاع خود قرار دهد. . بعد از اتمام دوره درمان ، تا مدتی باید رژیم غذایی نرم ادامه یابد. بیمار می تواند پس از تایید دندانپزشک خود رژیم غذایی طبیعی را ادامه دهد.

 

بیشتر بدانید : 5 علت باز شدن پیچ ایمپلنت دندان

مواد غذایی مفید دوره درمان ایمپلنت

بهترین توصیه برای حفظ سلامت دهان و دندان عمل کردن به هرم غذایی مفید است ، که علاوه بر حفظ سلامت دهان و دندان به سلامت کلی بدن نیز کمک می کند . مقدار مصرف در این هرم طوری است که انواع غذاهای کف هرم مفید بوده و بایستی غالب رژیم غذایی را تشکیل دهد و در امتداد آن مصرف مواد غذایی به سمت راس هرم ، بایستی کاهش یابد .

مواد غذایی مضر دوره درمان ایمپلنت

قندها به عنوان منبع اصلی تغذیه باکتری های ایجاد کننده پوسیدگی دندان ، متهم ردیف اول می باشند . معمولا در کشورهای در حال توسعه ، ارزان بودن این مواد غذایی در مقایسه با مواد پروتئینی و سبزیجات ، تمایل به استفاده از این مواد قندی را افزایش می دهد . کاهش استفاده از این مواد( قندها ) علاوه بر سلامت دهان و دندان به سلامت کلی بدن نیز کمک می کند .

نحوه ی رژیم غذایی پس از ایمپلنت

در صورتی که از مواد غذایی قندی استفاده می شود بهتر است از دفعات مصرف آنها در طول شبانه روز کاسته شود . به طور مثال : اگر قرار است حجمی دلخواه از این مواد مصرف شود ، بهتر است به جای تقسیم آن در طی دفعات ، آن را در یک وعده مصرف و پس از آن دهان و دندان ها شسته شود.

دوره بهبودی خود را با پر کردن یخچال و فریزر با غذاهای سالم یک روز قبل از جراحی آغاز کنید. اگرچه ممکن است خوردن بستنی در هر وعده برای شما وسوسه انگیز باشد، اما دندانپزشکان به شما توصیه میکنند در طول دوره بهبودی خود یک رژیم غذایی متعادل حاوی پروتئین، کربوهیدرات و چربی داشته باشید.

پروتئین‌ها

اگرچه گوشت، منبع غنی از پروتئین در یک رژیم غذایی است، اما جویدن آن می‌تواند پس از عمل جراحی کاشت ایمپلنت دندان دردناک باشد. به جای آن می‌توانید از غذاهای پروتئینی جایگزین استفاده کنید:

  • تخم مرغ را به هر شکلی که درست کنید، چه آن را بجوشانید، چه نیمرو کنید؛ در هر صورت همیشه نرم خواهد بود. تخم مرغ منبع غنی از پروتئین است و با هر نوع غذایی که آن را مصرف کنید، متناسب خواهد بود و می‌توانید آن را با سبزیجات و پنیر نیز تهیه کنید.
  • حبوبات یکی دیگر از غذاهای سرشار از پروتئین هستند که می‌توانند در طول دوره بهبودی در رژیم غذایی شما گنجانده شوند. حبوبات غذاهای نرمی هستند که می‌توانند به راحتی جویده و بلعیده شوند. این غذا هم برای بزرگسالان و هم برای جوانان مناسب است.
  • ماهی منبع غنی پروتئین است اما مصرف آن به نوع پخت آن بستگی دارد. به عنوان مثال ماهی دودی خشک است و جویدن آن پس از عمل جراحی دشوار است؛ اما ماهی بخارپز شده نرم است و جویدن آن برای دندان مشکلی ندارد.
  • شما همیشه می‌توانید در وعده‌های غذایی خود از سوپ حاوی تکه‌های ریز گوشت استفاده کنید که سرشار از پروتئین است.

کربوهیدرات‌ها

رژیم غذایی پس از ایمپلنت

وجود کربوهیدرات در رژیم غذایی شما ضرورت دارد.

  • پنیر. پنیر یک منبع کربوهیدرات و یک غذای نرم است که شما می‌توانید آن را برای رژیم غذایی خود انتخاب کنید. شما می‌توانید پنیرهای نرم‌تر مانند پنیر بری یا پنیرهایی که ذوب می‌شوند را به غذاهای خود اضافه کنید.
  • غلات پخته. بلغور جو دوسر، گندم و سبوس جو دو سر می‌توانند جایگزین مناسبی برای غذاهای غنی از کربوهیدرات باشند. این غلات با پخت مناسب به غذاهای بسیار نرمی تبدیل می‌شوند و می‌توان به راحتی آنها را جوید و بلعید. برای عطر و طعم بیشتر آنها می‌توانید وانیل و دارچین را به وعده غذایی خود اضافه کنید. برنج و رشته فرنگی نیز از غلات دیگری هستند که با پخته شدن نرم می‌شوند.
  • شیرینی‌های نرم. شیرینی‌های نرم شامل نان، پای، کیک، پنکیک، کلوچه و غیره هستند که غذاهای سرشار از کربوهیدرات می‌باشند زیرا بسیار شیرین هستند. این غذاها حجیم هستند اما بسیار نرم بوده و به راحتی قابل جویدن می‌باشند. با این حال مراقب میزان غذاهای شیرینی که مصرف می‌کنید، باشید؛ زیرا ممکن است در صورت عدم مسواک زدن کافی، منجر به پوسیدگی و آسیب دیدگی شوند.

میوه‌ها و سبزیجات

بهترین راه برای پر کردن غذاهای خود با سبزیجات و میوه‌های نرم چیست؟ این غذاها سرشار از ویتامین هستند و می‌توانند رژیم غذاهای نرم را برای بیمارانی که در دوره بهبودی قرار دارند، متعادل کنند .برخی از بهترین میوه‌ها برای دوره بهبودی شما توت، موز رسیده، هلوی رسیده، میوه پشن فروت و غیره است. شما می‌توانید این میوه‌ها را با حبوباتی مانند بلغور جو دوسر در وعده صبحانه یا عصرانه میل کنید. سس سیب و سس مافل نیز گزینه‌های دیگری هستند که می‌توانید در نظر بگیرید.

اگر چه ممکن است سبزیجات سفت باشند اما ممکن است با پختن،جوشاندن و یا سرخ کردن آنها، نرم‌تر شوند. محصولات دیگر مانند کدوی سبز، گل کلم و کدو تنبل را نیز می‌توانید برای تهیه مخلوط گیاهی خوشمزه خرد کنید.

رژیم نوشیدنی‌ها

این رژیم می‌تواند شامل تمام مایعات باشد؛ به شرطی که داغ نباشند. رژیم نوشیدنی‌های شما می‌تواند شامل آب، آبمیوه، شیر، قهوه، چای، میلک شیک و غیره باشد. توصیه می‌شود همیشه قبل از پیش گرفتن هرگونه رژیم غذایی، با یک دندان پزشک متخصص در جراحی ایمپلنت دندان درباره اینکه از کدام غذا استفاده کنید، مشورت نمایید.

رژیم غذایی پس از ایمپلنت

 

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا