لیفت لثه چیست؟

5/5 - (1 امتیاز)

لیفت لثه یک روش جراحی برای برطرف کردن عارضه لبخند لثه ای است. یکی از فاکتورهای مهم برای داشتن لبخند زیبا اندازه مناسب نمایش دندان ها و لثه است. در مورد برخی از افراد به هنگام خندیدن، لثه زیاد از حد مشخص می شود. به این عارضه اصطلاحاً لبخند لثه ای گفته می‌شود. یک روش اصلاح طرح لبخند برای چنین مشکلی جراحی فک و کوتاه کردن ارتفاع لثه است. این مورد به خصوص در مورد کسانی که دندان های بزرگی دارند تنها راه درمان است. اما جراحی فک به دلیل سخت بودن شرایط عمل توصیه نمی شود و همه افراد قادر به تحمل دوره نقاهت آن نیستند.

 

لیفت لثه

 

گزینه ساده تر دیگر، لیفت لثه است که روش کم تهاجمی تری نسبت به جراحی استخوان محسوب می شود. این روش به خصوص برای کسانی که دارای دندان های کوچکی هستند قابل اجرا است. در ادامه مطلب با این روش بیشتر آشنا خواهیم شد.

 

بیشتر بدانید: همه چیز درباره بلیچینگ دندان

 

لیفت لثه چیست؟

لیفت لثه

لثه  بافت پوششی است که استخوان های فک و قسمتی از دندان را می پوشاند. برای میزان پوشش دندان ها توسط لثه یک مقدار استاندارد وجود دارد. اما در برخی افراد بنا به دلایلی چون مصرف برخی داروها و بیماری های خاص و یا ژنتیک، بخش زیادی از دندان توسط لثه پوشانده شده است. این حالت باعث می شود تا دندان ها کوچک بنظر برسند.

لیفت لثه باعث می شود تا مقداری از بافت پوششی لثه روی دندان برداشته شود و به اصطلاح عقب نشینی کند. بنابراین در هنگام خندیدن، دندان ها بیشتر نمایان شده و لثه کمتر دیده می شود.

 

روش انجام جراحی لیفت

لیفت لثه

 

در صورتی که مشکل لثه حاد نباشد، جراحی لثه طی یک جلسه قابل انجام است. دندانپزشک ابتدا ارتفاع مناسب لثه را مشخص می کند. قسمتی که بایستی حذف شود، علامت گذاری می شود. سپس بافت های نرم با تزریق ماده سر کننده بی حس می شود و پس از آن با استفاده از تیغ جراحی و یا لیزر قسمت های اضافی لثه حذف می شود. ترمیم بافت ها در روش حذف با استفاده از لیزر سریعتر صورت می گیرد و توصیه اغلب دندانپزشکان به همین روش یعنی الکتروسرجری است.

 

لیفت لثه

اما در برخی موارد مشکل لثه به جراحی با لیزر ختم نمی‌شود. دندان پزشک مجبور است که لثه را از استخوان جدا کند و با تراش دادن استخوان لثه را به قسمت بالاتر انتقال دهد.

 

مراقبت های بعد از جراحی لثه

این جراحی درد چندانی ندارد و همانند جراحی هایی چون ایمپلنت دندان نیاز به استراحت در منزل و خوردن مسکن های قوی ندارد. البته در روش الکتروسرجری لثه ها معمولاً دچار درد و تورم می شوند. همچنین دندان ها نیز کمی حساس می شوند. اما کلیه این شرایط مانع از آشامیدن و یا خوردن بیمار نمی شود.

برای کنترل درد تنها استفاده از یک مسکن خفیف مثل ایبوپروفن کفایت می کند. طی این چند روز بهتر است بیمار از مصرف غذاهای سفت، چسبنده و یا تند خودداری کند، تا زمانی که لثه به طور کامل بهبود یابد. طی این مدت مسواک زدن آرام دندان ها و عدم استفاده از نخ دندان توصیه می شود. همچنین برای جلوگیری از عفونت لثه ها می توان از دهانشویه غیر الکلی استفاده کرد.

 

بیشتر بدانید: مراقبت های بعد از کامپوزیت دندان

 

مزایای جراحی لیفت

لیفت لثه

همانطور که گفته شد لیفت لثه از طریق تنظیم خط لثه و دندان به بهبود ظاهر لبخند فرد کمک بسیاری می کند. این شرایط منجر به بالا رفتن اعتماد به نفس افراد در هنگام خندیدن می شود. نتیجه این جراحی دائم و همیشگی است. با استفاده از این روش لثه های نامتقارن نیز اصلاح می شوند. خط لثه در تمامی دندان های یکسان شده و طول نمایش دندان های نیز قابل تنظیم است. همچنین این جراحی می تواند درمان ترمیمی برای برخی مشکلات لثه باشد.

 

معایب جراحی لیفت لثه

لیفت لثه

به طور کلی لیفت لثه عارضه خاصی ندارد اما به هر حال هیچ جراحی بدون ریسک و عوارض جانبی نیست. پیشروی مجدد لثه و افزایش ارتفاع آن به ندرت ممکن است اتفاق افتد. همچنین ممکن است مدتی طول بکشد تا حس لثه ها بطور کامل باز گردد. در هر صورت بهتر است این جراحی توسط دندانپزشکان حرفه ای و مجرب انجام شود.

کلینیک دندانپزشکی دکتر علی صفار علاوه بر خدمات درمانی به ارائه کلیه  خدمات زیبایی و اصلاح طرح لبخند نیز می پردازد. انجام جراحی در شرایط کاملا ایمن و بهداشتی به همراه استفاده از تجهیزات پیشرفته، نتیجه دائم و دلخواه را به شما تضمین می دهد. برای اطلاع از قیمت ها با شماره های درج شده در سایت تماس حاصل فرمایید.

 

 

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا