انواع پیوند استخوان در ایمپلنت دندان

5/5 - (1 امتیاز)

پیوند استخوان در ایمپلنت دندان زمانی انجام می‌شود که فرد استخوان کافی و محکم برای عمل کاشت دندان نداشته باشد. این اتفاق زمانی می افتد که مدت زمان زیادی از کشیدن دندان فرد گذشته باشد و سطح استخوان تحلیل رفته باشد. البته تحلیل رفتن استخوان ممکن است بطور طبیعی در اثر افزایش سن و یا ژنتیک فرد نیز اتفاق افتد. همچنین بیماری های چون عفونت های شدید لثه، دیابت نوع دوم و یا پوکی استخوان نیز ممکن است چنین پیامدی را به دنبال داشته باشند.

پیوند استخوان در ایمپلنت دندان

در این صورت نیاز است تا این کمبود استخوان به روشی جبران شود. زیرا برای تثبیت پیچ ایمپلنت در استخوان نیاز به یک بستر محکم با ضخامت مناسب است. پیوند استخوان به روش های مختلفی انجام می شود که در این مقاله قصد داریم تا به تفصیل درباره آنها توضیح دهیم.

بیشتر بدانید: ایمپلنت دندان در افراد مبتلا به دندان قروچه

روش اول پیوند استخوان در ایمپلنت دندان

این روش زمانی انجام شود که میزان تحلیل رفتن استخوان بسیار زیاد باشد. به همین دلیل قبل از کاشت پیچ ایمپلنت، عمل پیوند استخوان را انجام می دهند تا فرصت کافی برای افزایش ضخامت استخوان به حد مورد نظر وجود داشته باشد. این مدت زمان از ۲ تا چند ماه قبل از مرحله جراحی ایمپلنت انجام می شود.

روش دوم پیوند استخوان در ایمپلنت دندان

در مواردی که مقدار تحلیل رفتن استخوان خفیف باشد، می توان پیوند استخوان را همزمان با کاشت ایمپلنت انجام داد. این مورد اغلب برای کسانی اتفاق می افتد که مدت زیادی از کشیدن دندان های آنها گذشته باشد. در این صورت برای تقویت جوش خوردن پیچ ایمپلنت با استخوان همزمان با کاشت، عمل پیوند انجام می شود.

بیشتر بدانید: ویژگی های بهترین متخصص ایمپلنت چیست؟

انواع پیوند استخوان بر اساس منبع استخوانی

پیوند استخوان در ایمپلنت دندان

با توجه به اینکه استخوان لازم برای پیوند از چه منابعی تهیه می شود دسته بندی زیر تعریف شده است:

پیوند استخوان اتوگرافت: در این روش استخوان از بدن بیمار به روش گرافت داخل و یا خارج دهانی استخراج و عمل پیوند با آن انجام می شود. مزیت آن عدم انتقال بیماری های مختلف و کاهش احتمال عفونت است.

پیوند استخوان آلوگرافت: استخوان از بدن فرد دیگر تهیه و پس از تایید سلامت آن و نداشتن بیماری هایی چون ایدز با استفاده از اشعه گاما استریل می شود. استخوان بصورت خشک شده یا خشک نشده منجمد و سپس برای ایمپلنت مورد استفاده قرار می گیرد. مزیت آن عدم نیاز بیمار برای جراحی برداشت استخوان است اما ایرادی که دارد احتمال انتقال بیماری و همچنین پس زدن پیوند استخوان وجود دارد.

پیوند استخوان زنوگرافت: در زنوگرافت از استخوان حیوانی استفاده می شود که البته برای اینکار بایستی کلیه پروتئین های آن خارج گردد. احتمال استفاده از این روش بسیار کم است و مزیت آن عدم جراحی بیمار برای برداشت استخوان است اما ایراد آن تولید ضایعات زیاد است.

بیشتر بدانید: چه کسانی نباید از درمان ايمپلنت دندان استفاده کنند؟

نحوه تشخیص نیاز بیمار به پیوند

پیوند استخوان در ایمپلنت دندان

برای تشخیص نیاز بیمار به پیوند استخوان عکس رادیوگرافی دندان ها و فک بایستی مورد بررسی قرار گیرد. پزشک پس از ارزیابی وضعیت استخوان فک و تعداد دندان های از دست رفته قادر به تشخیص پیوند خواهد بود. معمولا در افراد سالمند که چندين دندان خود را از دست داده اند احتمال نیاز به پیوند استخوان بیشتر است.

کاشت دندان یک فرآیند وقت گیر با هزینه زیاد است که داشتن مهارت و تجربه پزشک باعث می شود تا بیمار درد و ناراحتی کمتری را طی درمان احساس کند و مهمتر آنکه احتمال موفقیت کاشت نیز بالا می رود. به همین دلیل توصیه می شود تا در انتخاب پزشک خود دقت کرده و نزد بهترین متخصص ایمپلنت مراجعه کنید.

کلینیک دندانپزشکی دکتر علی صفار دارای سال ها تجربه در زمینه کاشت موفقیت آمیز ایمپلنت برای بیماران با شرایط مختلف است. داشتن تجهیزات پیشرفته، استفاده از مواد اولیه از برندهای معتبر و مرغوب، در اختیار داشتن کادری مجرب و حرفه ای باعث شده است تا رضایت مشتریان را در کلیه خدمات درمانی و زیبایی خود کسب کند. برای اطلاعات بیشتر با شماره های درج شده در سایت تماس حاصل فرمایید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا