بلیچینگ دندان یکی از رایجترین و محبوبترین روشها برای سفید کردن دندانها است. این روش که در مراکز دندانپزشکی زیبایی بسیار مورد استفاده قرار میگیرد، از مادهای سفیدکننده برای روشنتر کردن دندانها بهره میبرد. این ماده میتواند به شکل ژل، نوار یا خمیردندان باشد و حاوی پراکسید هیدروژن یا پراکسید کاربامید است که با شکستن مولکولهای رنگدانه، دندانها را سفید میکند.
بلیچینگ دندان به معنای رنگبری یا سفید کردن دندان است. مواد غذایی چون چای، قهوه، توت فرنگی، گوجه فرنگی، ادویه ها و عادات رفتاری چون سیگار کشیدن به مرور زمان باعث زرد شدن دندان ها می شود. همچنین برخی دندان ها به دلایل ژنتیکی دارای نوعی بدرنگی هستند. با استفاده از روش بلیچینگ به راحتی می توان زردی دندان ها را حذف کرد.
دندان های سفید رنگ و شفاف در داشتن لبخند زیبا تاثیر زیادی دارد و موجب افزایش اعتماد به نفس می شود. بلچینگ درواقع جز روش های اصلاح طرح لبخند محسوب می شود. از آنجائیکه بلیچینگ دندان یک روش نسبتاً جدید است، سوالات زیادی در مورد آن وجود دارد. در این مقاله تصمیم گرفتهایم تا همه چیز درباره این روش را به تفصیل شرح دهیم.
حتما بخوانید: مراقبت های بعد از کامپوزیت دندان
روشهای بلیچینگ دندان
بلیچینگ با استفاده از مواد اکسیدان، دندانها را سفید میکند. این مواد به لایههای میکروسکوپی دندان نفوذ کرده و با تغییرات شیمیایی، رنگ دندانها را سفید میکنند. مهم است بدانید که در بلیچینگ، مینای دندان ساییده نمیشود و هیچ آسیبی به بافت و ساختار دندان وارد نمیکند.
بلیچینگ در مطب دندانپزشکی
بلیچینگ توسط دندانپزشک به دو روش انجام می شود: استفاده از لیزر و روش معمولی. میان این دو روش تفاوت چندانی وجود ندارد. در روش اول یعنی استفاده از لیزر، اشعه UV به فعال شدن مواد سفیده کننده و عملکرد سریع تر آن کمک می کند.
درباره روش کار باید گفت که ابتدا با استفاده از مواد مخصوص لثه ها پوشانده و محافظت می شوند. سپس مواد سفید کننده را با غلظت بالا روی دندان ها قرار می دهند. همه مواد سفید کننده به صورت شیمیایی فعال میشوند و برای این موضوع ممکن است به گرما یا نور نیاز داشته باشند. مدت زمان بلیچینگ در مطب دندانپزشکی ۱۵ تا ۳۰ دقیقه است.
حتما بخوانید: آیا ایمپلنت دندان در بارداری قابل انجام است؟
بلیچینگ در منزل
بلیچینگ در منزل به مدتی زمانی بین سه هفته تا یک ماه طول نیاز دارد تا نتیجه مطلوب به دست آید. در این روش کافی تا یک جلسه به دندانپزشک مراجعه کنید تا یک قالب و یک تم برای شما ساخته شود. سپس در منزل مواد بلیچینگ را روی تم ریخته و آن را روی دندان هایتان قرار می دهید. در هر نوبت تم باید بین ۵ تا ۲۰ دقیقه روی دندان هایتان نگه داشته شود. پس از آن این کار هر شب یا یک شب درمیان تکرار می شود. کسانی که مواد غذایی رنگدانه دار کمتری استفاده می کنند ماهی یک بار هم برایشان کافی است. دفعات تکرار در باره همه افراد به یک اندازه نیست و بنا به صلاحدید دندانپزشک تعیین می شود.
معایب بلیچینگ دندان
– حساسیت دندانها: برخی افراد ممکن است پس از بلیچینگ دچار حساسیت دندان شوند که معمولاً پس از چند روز برطرف میشود.
– تورم لثهها: ممکن است تورم لثهها رخ دهد که معمولاً خفیف است و پس از چند روز از بین میرود.
– تحریک دهان: برخی افراد ممکن است تحریک دهان را تجربه کنند که معمولاً خفیف است و پس از چند روز برطرف میشود.
تنها ایراد سفید کردن با این روش حساس شدن دندان ها است که بین یک هفته تا یک ماه طول میکشد تا از بین برود. البته طی این مدت می توان از داروهای خاص برای کم کردن حساسیت دندان ها استفاده کرد. البته این حساسیت در همه افراد به یک اندازه نیست. بطور کلی دندان های پوسیده گزینه های خوبی برای سفید کردن نیستند، چون موجب تخریب بیشتر دندان میشود. دندان ها برای سفید شدن شیمیایی نیاز به یک مقاومت اولیه دارند. اگر پوسیدگی دندان ها زیاد است، در این صورت ابتدا برای دندان های پوسیده عملیات ترمیم، جرمگیری و بروساژ انجام می شود. سپس مقاومت آنها برای بلیچینگ ارزیابی می شود.
تفاوت بلیچینگ با جرمگیری
در جرمگیری، رسوبات رنگی و املاح تهنشین شده بر روی دندان برداشته میشود و رنگ داخلی دندان تغییر نمیکند. اما در بلیچینگ، مولکولهای پراکسید هیدروژن به داخل ساختار مینایی و عاجی دندان نفوذ کرده و رنگدانهها را اکسید میکنند که منجر به سفید شدن دندانها میشود. مواد بلیچینگ ترکیبی از آب اکسیژنه و فعال کننده ها در درصد های مختلف است. همه برندها به یک اندازه دارای آب اکسیژنه و فعال کننده نیستند. در هر صورت نوع برندی که برای بلیچینگ دندان استفاده می شود در نتیجه مطلوب نهایی و همچنین حفظ سلامتی دندان ها تاثیر گذار است.
ماندگاری و دوام بلیچینگ چقدر است؟
ماندگاری و دوام بلیچینگ به مراقبت های پس از آن و همچنین عادات رفتاری مناسب نظیر رعایت بهداشت دهان و دندان و پرهیز از سیگار کشیدن بستگی دارد. درباره ماندگاری این روش، پزشکان توصیه می کنند که بعد از بلیچینگ از خوردن مواد غذایی رنگ دار خودداری کند. داشتن عادات رفتاری صحیح به افزایش ماندگاری بلیچینگ کمک می کند. هر چند که این روش باید به صورت دوره ای تکرار شود تا سفیدی دندان ها به صورت دائمی تثبیت شود.
هزینه بلیچینگ دندان
هزینه بلیچینگ دندان در مطب دندانپزشکی معمولاً بین 1 میلیون تا 5 میلیون تومان در کلینیک های مختلف متفاوت است. بلیچینگ در خانه معمولاً بین 1 تا 3 میلیون تومان هزینه دارد. عواملی مانند نوع روش بلیچینگ، دندانپزشک، منطقه زندگی و تعداد جلسات بلیچینگ میتوانند بر هزینه تأثیر بگذارند.
نکات مهم در بلیچینگ دندان
– قبل از انجام بلیچینگ با دندانپزشک مشورت کنید.
– اگر دندانهای حساسی دارید، این موضوع را با دندانپزشک در میان بگذارید.
– از بلیچینگ در دوران بارداری یا شیردهی خودداری کنید.
– دستورالعملهای دندانپزشک را برای استفاده از ژل سفیدکننده دنبال کنید.
– پس از استفاده از ژل سفیدکننده، دهان خود را با آب بشویید.
– از خوردن و نوشیدن غذاها و نوشیدنیهای رنگی به مدت چند ساعت پس از استفاده از ژل سفیدکننده خودداری کنید.
در کلینیک دندانپزشکی دکتر علی صفار می توانید با اطمینان خاطر از کیفیت مواد و تجهیزات بکار رفته، برای بلیچینگ دندان اقدام کنید. جهت کسب اطلاع درباره هزینه بلیچینگ می توانید با شماره های درج شده در سایت تماس بگیرید.
معلومات درباره بلیچینگ