ایمپلنت دندان در افراد مبتلا به دندان قروچه

5/5 - (1 امتیاز)

آیا افرادی که مبتلا به دندان قروچه هستند می توانند برای کاشت دندان اقدام کنند؟ میزان موفقیت ایمپلنت دندان قروچه تا چه اندازه است و چه راهکار هایی برای محافظت از ایمپلنت در برابر این عارضه وجود دارد؟ این ها سوالاتی هستند که قرار است در این مقاله به تفصیل به آن پاسخ دهیم.

اگر عادت دارید تا دندانهای خود را به هم فشار دهید، به تدریج و با گذر زمان دچار مشکلات دندانی مختلفی می‌شوید. از جمله آنکه طول عمر دندان های شما بسیار کاهش می یابد و در آینده نزدیک بایستی برای روش های جایگزین کردن دندان طبیعی اقدام کنید. همانطور که در مقالات قبلی نیز به آن اشاره کردیم ایمپلنت دندان بهترین جایگزین برای دندان های از دست رفته است. اما با وجود عارضه دندان قروچه چگونه می توان از این روش استفاده کرد؟ توصیه می کنیم که این مقاله را تا انتها بخوانید.

بیشتر بدانید: مزایای ایمپلنت فوری و شرایط نگهداری آن

دندان قروچه چیست؟

ایمپلنت دندان قروچه

دندان قروچه یک رفتار غیر ارادی است که فرد در هنگام خواب عادت به فشردن فک ها و در نتیجه سایش دندان ها دارد. این کار باعث می شود تا دندان ها فشار زیادی را تحمل کرده و در نتیجه مستعد لب پر شدن، ترک خوردن و شکستگی شوند. از عوارض دندان قروچه می توان به حساس شدن دندان ها، بر هم خوردن تعادل بایت یا همان چفت شدن دندان ها، سردرد و درد  فک، تغییر شکل و بد رنگی دندان های اشاره کرد. البته موارد خفیف را می‌توان با روکش کردن دندان ها برطرف کرد. اما آسیب دندان ها ممکن است تا جایی ادامه پیدا کند که بخش مرکزی دندان که حاوی عصب و رگ های خونی است نمایان شود.

 

ایمپلنت دندان قروچه

ایمپلنت دندان قروچه

به طور کلی در جراحی کاشت ایمپلنت دندان، ابتدا یک پایه تیتانیومی که شبیه پیچ است در استخوان فک قرار داده می‌شود تا به عنوان ریشه دندان عمل کند. معمولا سه ماه طول می‌کشد تا این پیچ به استخوان جوش بخورد. پس از جوش خوردن پیچ، اباتمنت و روکش دندان بارگذاری می شود. درصد بالایی از موفقیت کاشت ایمپلنت به جوش خوردن پیچ تیتانیومی به استخوان بستگی دارد. یکی از عواملی که ممکن است باعث کاهش موفقیت ایمپلنت دندان شود، دندان قروچه است.

 

میزان موفقیت ایمپلنت دندان قروچه

اگرچه پیچ ایمپلنت که از  جنس تیتانیوم است دارای دوام و مقاومت بالایی است، اما دندان قروچه می تواند به روکش ایمپلنت صدمه بزند. همچنین دندان قروچه می تواند عمل جوش خوردن پیچ ایمپلنت به استخوان فک را دچار مشکل کند. حتی اگر عمل جوش خوردن به نحوه صحیحی انجام شود، اما ادامه رفتار دندان قروچه باعث کاهش طول عمر ایمپلنت دندان می شود. ایمپلنت همانند سایر پروتزها مادام العمر نیست. اما با مراقبت می توان طول عمر آن را افزایش داد. دوام روکش بطور متوسط ۵ تا ۱۰ سال است که دندان قروچه باعث می شود تا با افزایش استهلاک و سایش دندان ها این طول عمر کاهش یابد.

 

محافظت از ایمپلنت دندان قروچه

ایمپلنت دندان قروچه

اگر شما هم به این عارضه مبتلا هستید می توانید با راهکارهایی از دندانهای طبیعی و ایمپلنت دندانی خود محافظت کنید. یکی از این روش ها اقدام برای ساخت محافظ دهان شبانه یا نایت گارد است. این قطعه یک پلاک پلاستیکی است که با توجه به قالب دندانی شما ساخته می شود و با پوشاندن سطح دندان‌ها از سایش آن ها در برابر فشار فک ها جلوگیری می کند.

روش دیگر استفاده از ایمپلنت زیرکونیا است. در واقع علت اصلی عدم موفقیت کاشت دندان در افراد مبتلا به دندان‌قروچه روکش های سرامیکی است که در برابر فشار آسیب پذیر هستند و خیلی زود دچار سایش و شکستگی می‌شوند. اما روکش های زیرکونیا دوام و مقاومت بالاتری دارند. به همین دلیل  ایمپلنت دندان قروچه با این ماده نتیجه بهتری را ارائه می دهد.

مشکلات دندان قروچه اغلب مرتبط با استرس و اختلالات روحی و روانی است. بنابراین دندانپزشکان توصیه می کنند تا فرد برای کنترل استرس خود به پیش روانپزشک مراجعه کنند.

بیشتر بدانید: مقایسه ایمپلنت تیتانیومی و زیرکونیا

 کلینیک ایمپلنت و دندانپزشکی دکتر علی صفار

میزان موفقیت کاشت ایمپلنت دندان تا حد زیادی به تجربه و مهارت دندانپزشک بستگی دارد. به دلیل حساسیت، زمان بر بودن و هزینه بالای ایمپلنت دندان توصیه می شود تا این عمل جراحی را نزد بهترین متخصص ایمپلنت دندان انجام دهید. یکی از این مراکز که دارای اعتبار و سابقه فعالیت بالا در زمینه کاشت ایمپلنت دندان است، کلینیک ایمپلنت و دندانپزشکی دکتر علی صفار است که با دارا بودن تجهیزات پیشرفته، مواد اولیه از برند های مرغوب بهترین خدمات را  به شما ارائه می دهد. برای اطلاعات بیشتر و همچنین آگاهی از قیمت کاشت ایمپلنت دندان می توانید با شماره های درج شده در سایت تماس حاصل فرمایید.

 

 

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا