جراحی سینوس در در موارد خاصی همچون کاشت ایمپلنت دندان انجام می شود. علت انجام این جراحی آن است که در برخی از افراد دندان های آسیای کوچک و بزرگ فک بالا یا بطور طبیعی به دلیل افزایش سن افتاده است و و یا به دلیل پوسیدگی بیش از حد توسط دندانپزشک کشیده شده است.
از طرفی به دلیل گذشت مدت زمان زیاد از حذف دندان، استخوان فک تحلیل رفته و سینوس های جمجمه بزرگ شده اند. در این شرایط اگر بخواهیم برای کاشت ایمپلنت دندان اقدام کنیم، استخوان کافی برای آن وجود ندارد. جراحی سینوس بهترین راهکار برای حل این مشکل است. در ادامه مطلب با این روش بیشتر آشنا خواهید شد.
جراحی سینوس چیست؟
همانطور که گفتیم جراحی سینوس برای مواردی انجام میشود که ارتفاع مناسب استخوانی در فک بالا وجود نداشته باشد. همچنین بستر سینوس ها که در دو طرف بینی قرار دارند، به دلیل بزرگ شدن به لبه استخوان فک نزدیک شده باشد. در این جراحی یک استخوان به ناحیه بین فک بالا و سینوس ها اضافه می شود.
به این جراحی لیفت سینوس هم گفته میشود. زیرا به منظور ایجاد فضای کافی برای استخوان اضافه شده بایستی غشای سینوسی به سمت بالا حرکت داده شود. این عمل باید توسط جراح فک و صورت، بهترین متخصص ایمپلنت و یا جراح و متخصص لثه انجام شود.
یکی از بهترین مراکز برای انجام این جراحی با ضریب اطمینان بالا کلینیک دندانپزشکی و ایمپلنت دکتر علی صفار است. داشتن سال ها تجربه در زمینه انجام این جراحی و برخورداری از تجهیزات پیشرفته و دانش روز از ضرورت های لازم این جراحی است که در این کلینیک به شما ارائه می شود.
افراد نیازمند جراحی سینوس
ارتفاع استاندارد فک برای ایمپلنت دندان در محل های کم فشار 9 میلی متر و به صورت ایده آل 12 میلی متر است. معمولا افرادی به جراحی سینوس نیاز دارند که برای کاشت ایمپلنت دندان، استخوان کافی برای فرو رفتن پیچ ایمپلنت را ندارند. تحلیل رفتن استخوان معمولا با افزایش سن، کشیدن دندان و گذشت مدت زمان زیاد از آن و یا عفونت لثه رخ می دهد. جراحی سینوس برای ایمپلنت دندان به سه روش بسته، روش باز با کاشت همزمان ایمپلنت و روش باز با کاشت تاخیری ایمپلنت انجام می شود.
بیشتر بدانید: مزایای ایمپلنت فوری و شرایط نگهداری آن
لیفت سینوس به روش بسته
در روش بسته در صورتی که ارتفاع استخوان 3 میلیمتر از حد مطلوب کمتر باشد، استخوان فک بالا تا کف سینوس سوراخ می شود. سپس پیوند تزریق پودر استخوان انجام می گیرد. پس از بستر سازی مناسب پیچ ایمپلنت کاشته می شود. این مدل جراحی غیرتهاجمی و با حداقل تخریب است. هزینه کمتری دارد و زمان انجام جراحی کوتاه است. همچنین نیاز به مراقبت های خاصی پس از عمل ندارد. تنها ایراد آن این است که فقط برای یک دندان قابل اجرا است و برای چند دندان این عملیات باید مجددا تکرار شود. همچنین میزان موفقیت آن صد در صد نیست.
جراحی لیفت باز با کاشت همزمان ایمپلنت
این روش جراح زمانی انجام می شود که بین کف سینوس و لبه استخوان حداقل 5 میلیمتر استخوان عمودی وجود داشته باشد. برای این منظور دندانپزشک غشای سینوس را به سمت بالا لیفت میدهد. سپس پودر استخوان را در فضای اشغال شده توسط سینوس، تزریق می کند. در مرحله بعد محل جراحی با قرار دادن یک غشای قابل جذب و محافظ بسته می شود. سپس ایمپلنت در محل مورد نظر قرار می گیرد.
جراحی لیفت باز با کاشت تاخیری ایمپلنت
اما زمانی که ارتفاع استخوان کمتر از 5 میلی متر باشد، نمی توان کاشت ایمپلنت را همزمان با لیفت سینوس انجام داد. بهترین کار این است که ابتدا جراحی سینوس همچون روش قبل انجام می شود. پس از تزریق پودر استخوان، ناحیه جراحی بسته می شود و بعد از گذشت مدت زمان 6 تا 10 ماه ایمپلنت در محل مورد نظر کاشته می شود.
بیشتر بدانید: ویژگی های بهترین متخصص ایمپلنت چیست؟
مراقبت های پس از جراحی
پس از جراحی تورم لثه، خونریزی از بینی و دهان طبیعی است. در هفته اول عطسه کردن و دمیدن هوا در بینی ممنوع است زیرا منجر به جابجا شدن پودر استخوان تزریق شده و یا باز شدن بخیه ها می شود. برای جلوگیری از التهاب، گرفتگی و خشک شدن مجاری بینی برای بیمار یک اسپری مخصوص شستشو تجویز می شود. همچنین استفاده از داروهای آنتی بیوتیک و دهانشویه برای جلوگیری از عفونت لثه ضروری است.
اولین معاینه معمولا 7 تا 10 روز پس از جراحی انجام می شود. در صورتی که بخیه ها جذبی نباشند، کشیده می شوند. معمولا پس از جراحی به مدت زمان حدود 9 ماه نیاز است تا پودر تزریق شده جذب استخوان شود و بافت استخوانی یکدست و محکمی بوجود آید. پس از اطمینان از این تغییر بقیه مراحل کاشت ایمپلنت انجام می شود.